5 produktai, kurių negalima laikyti šaldytuve

Parsinešę pirkinių krepšį iš parduotuvės, mes paprastai iškrauname produktus tiesiai į šaldytuvą. Deja, kai kurių produktų ten dėti nereikėtų, geriau juos laikyti kambario temperatūroje.
Kokių produktų negalima dėti į šaldytuvą?

Vaisiai

Bananai, kiviai ir mangai šaldytuve išskiria epileno dujas. Dėl jo pasikeičia vaisių tekstūra ir skonis, paviršius pasidengia tamsiomis dėmėmis. Geriau laikyti egzotiškus vaisius sausoje, vėsioje, tamsioje vietoje, pavyzdžiui, virtuvės spintelėje.

Ne tik tropikų vaisiai nemėgsta šalčio. Obuoliai ir kriaušės taip pat praranda šaldytuve savo vitaminus.

Žalumynai

Šaldytuve žalumynai greitai nuvysta. Taip atsitinka dėl to, kad žemos temperatūros užšaldo trapius lapelius, o atšilę kambario temperatūroje jie tampa vandeningi ir neskanūs.

Žalumynų ryšulėlius geriausia laikyti kambario temperatūroje, pamerktus į vazelę su vandeniu.

Daržovės

Jeigu įdėsite šviežias daržoves į šaldytuvą, jos pages greičiau. Šaldytuvo drėgmė sudaro tinkamą terpę pelėsiams daugintis ir puvėsiui atsirasti. Geriau daržoves laikyti atskirose medinėse dėžėse kambario temperatūroje

Konservai

Jie tik užima vietą šaldytuve. Cukrus, druskas, actas ir prieskoniai, kurių būna konservuose, neleidžia jiems pagesti kambario temperatūroje, todėl ramiai galite išnešti skardines ir stiklainius į sandėliuką.

Duona

Duona greitai džiūsta duoninėje, todėl kai kurie žmonės bando laikyti ją šaldytuve. Tačiau tai nėra gera idėja, nes duona ten pasidaro kieta ir sugeria visus aplinkinius kvapus kaip kempinė.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.