10 patarimų, kaip paruošti tobulą kavą!

Kasdien norite mėgautis puikia aromatinga kava? Mūsų patarimai jums padės.

1. Švarus vanduo.
Kad išvirtume skanią kavą, mums reikės švaraus vandens. Iš karto užmirškite vandenį iš čiaupo, jeigu norite paruošti tobulu kvapu viliojančio gėrimo.

2. Neskubėkite.
Jeigu ruošite turkišką kavą (skaitykite originalų turkiškos kavos ruošimo receptą), visada nustatykite pačią mažiausią kaitrą. Suprantu, kad norite kuo greičiau išgerti pirmą gurkšnį, bet čia skubėti nereikėtų. Įsidėmėkite – kava verdama ilgai.

3. Turkiška siauru kavinuko kaklu.
Jeigu norite išsivirti skanią kavą, naudokite virimo indą siauru kaklu. Tuomet kava bus kvapnesnė.

4. Įdėkite druskos.
Taip, būtent druskos. Žinoma, ne šaukštą, o 2-3 nedidelius kristalėlius. Druskos skonio neturime jausti, paslaptis čia ta, kad kažkokiu nesuvokiamu būdu druska sustiprina kavos kvapą. Asmeniškai patikrinta.

5. Imbieras.
Įberkite imbiero miltelių labai nedaug, tikrai pajusite skirtumą. Druską ir imbierą įberkite tuomet, kol dar neužpylėte kavos vandeniu.

6. Cukrus.
Naudokite rudąjį cukrų, nedaug, pagal skonį.

7. Malimas.
Eksperimentuokite maldami kavos pupeles. Aš asmeniškai mėgstu rupiai maltą kavą. Smulkiai maltos ir rupiai maltos kavos skonis skiriasi.

8. Neleiskite kavai užvirti.
Tai pagrindinė taisyklė. Kai tik paviršiuje susidaro kavos plutelė ir pradeda kilti į viršų – nukelkite indą nuo ugnies. Palaukite minutę ir vėl tą patį pakartokite tris kartus. Jeigu kavos plutelė suirs, tai ir visas po ja susikaupęs aromatas išgaruos, teks kavą ruošti iš naujo.

9. Kavos pupelės.
Nusprendėte išsivirti skanios kavos? Naudokite tik kokybiškas kavos pupeles, iš karto užmirškite malimą. Aš skeptiškai žiūriu į žmones, kurie perka tokį niekalą.

10. Leiskite kavai nusistoti.
Kai tik paruošite kavą, nepilkite iš karto į puodukus. Leiskite jai nors 30 sekundžių nusistoti. Tuomet ji bus vienodo tirštumo.

šaltinis www.pstsrimupasaulis.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus