3 skaniausių karštų sumuštinių receptai

Karšti sumuštiniai su bulvėmis

Ingredientai:

  • bulvės – 3-4 vnt
  • druska
  • pipirai
  • duona
  • aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Sutarkuoti bulves, pagal skonį dėti druskos ir pipirų, supjaustyti duoną ar batoną nestorai, iš viršaus nestoru sluoksniu lygiai uždėti bulves.
  2. Ta puse ant kurios yra bulvės atsargiai dėti ant keptuvės su įkaitintu aliejumi, apkepti kol pagels. Apversti ir apkepti duonos nereikia.
  3. Gaunasi greiti ir skanūs karšti sumuštiniai.

Greiti karšti sumuštiniai

Ingredientai:

  • dešrelės – 3-4 vnt
  • pomidoras – 1 vnt
  • česnakas – 2 skiltelės
  • majonezas – 1 valgomasis šaukštas
  • kečupas – 3 valgomieji šaukštai
  • kvietinė duona – 10 riekelių
  • sūris – 100 g
  • švieži žalumynai – pagal skonį
  • juodi malti pipirai – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Dešreles pjaustome nedideliais kubeliais ir dedame į gilų dubenį.
  2. Pomidorą taip pat pjaustome kubeliais, žalumynus susmulkiname ir dedame į lėkštę su dešrelėmis.
  3. Išspaudžiame česnaką per spaudyklę.
  4. Majonezą ir kečupą dedame ant kitų ingredientų ir viską kruopščiai išmaišome.
  5. Į skardą dedame duoną ir ant kiekvienos riekės dedame po 1-1,5 šaukšto įdaro.
  6. Viršų pabarstykite maltais juodais pipirais.
  7. Sūrį sutarkuojame ir apibarstome kiekvieną riekę, tačiau nereikia dėti pernelyg daug sūrio, todėl kad jis bekepant pradės tekėti skarda.
  8. Dedame sumuštinius į įkaitintą orkaitę 15 min, o paskui galime įvertinti rezultatą kartu su visa šeima.

Karštas sumuštinis „Tinginių pica“

Jau iš šio karšto sumuštinio pavadinimo galima suprasti, kad paruošti jį paprasta ir produktų sąrašas minimalus. Toks karštas sumuštinis gali pasitarnauti kaip užkanda susitikus su draugais arba kaip pusryčiai visai šeimai. Sumuštinis gaunasi skanus, sultingas ir su gardžia traškia plutele.

Ingredientai:

  • klasikinis batonas – 1 vnt;
  • kietas sūris – 250 g
  • virta dešra – 300 g
  • pomidorai – 2 vnt
  • žalumynai – pagal skonį
  • majonezas – 4 valgomieji šaukštai
  • kečupas – 4 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

  1. Batoną supjaustyti plonomis riekelėmis. Minkštos duonos pjaustymui naudokite peilį su dantukais, kad gabalėliai gautųsi lygūs ir duona netrupėtų.
  2. Kietą sūrį ir virtą dešrą (aš naudojau „Daktarišką“) tarkuojame stambia trintuve.
  3. Sūrį ir dešrą sumaišome su majonezu bei kečupu iki vienalytės masės.
  4. Pomidorus supjaustome riekutėmis.
  5. Gautą masę dedame ant batono riekių, viršuje uždedame po pomidoro gabalėlį.
  6. Dedame mūsų sumuštinius į aliejumi išteptą skardą ir dedame į įkaitintą iki 180C laipsnių orkaitę 15-20 min.
  7. Sumuštinius patiekite karštus, nors šalti jie irgi visai valgomi. Karšti sumuštiniai „Tinginių pica“paruošti.
šaltinis optim1stka.ru

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus