Patarimai
4 klaidos, kurias darome ruošdami kiaušinius – verta tai žinoti

- Leisti aliejui, kuriame kepsime kiaušinienę, pajuoduoti
Jei aliejus bus pernelyg įkaitintas, kiaušinienė gausis ruda ir pakeis skonį. Be to, gaminant ant didelės ugnies, aliejus gali tapti toksiškas, net kancerogeninis.
Po kelių minučių gaminimo tokiame aliejuje kiaušinienė įgauna labai nemalonų aštrų skonį, aitrią plutelę ir neiškepusį vidų. Todėl neperkaitinkite aliejaus, gaminkite ant vidutinės ugnies.
2. Neužpilkite kiaušinių šaltu vandeniu po virimo
Labai dažnai kiaušinius būna sunku nulupti. Net jeigu naudojame įvairias gudrybes iš interneto, vis tiek galime nepasiekti pageidaujamo efekto.
Raktas į lengvą ir labai efektyvų kiaušinių lupimą – pamerkti juos šaltame vandenyje prieš ruošimą. Palikite virti laikui, kurio reikia užvirimui, paskui vėl dėkite juos į šaltą vandenį, kad nutrauktumėte virimą.
Paskui viskas, ką jums reikės padaryti, tai leisti jiems ataušti, prieš lupant lukštą. Ir kiaušinis nusilups idealiai.
3. Ruošti kiaušinį mikrobangų krosnelėje
Kai kurių produktų negalima šildyti mikrobangų krosnelėje. Jūsų kiaušiniai gali išbrinkti ir sprogti, įsmeigus į juos šakutę ar šaukštą. Taipogi jūs galite nusiplikyti burną, o garsus sprogimas gali pažeisti klausą.
4. Naudoti netinkamą kepimui aliejų
Mes žinome, kad aliejų kaita kulinarijoje – tai visada pliusas, ypač kai jie teikia daug naudos sveikatai. Tačiau graikinių riešutų aliejus, kukurūzų aliejus, linų sėmenų aliejus, sojos aliejus labai jautrūs gaminimui – perkaitinus jie gali tapti kancerogeniniai.
Vėliau jie išskiria aldehidus, kurie labai kenkia sveikatai. Todėl geriau teikti pirmenybę ne tokiam jautriam aliejui, pavyzdžiui, alyvuogių ar rapsų.