Agurkų, krapų ir svogūnu salotos

Ingredientai:
Nedideli trumpavaisiai agurkai – ~500 g;
Česnakas – 3-4 skiltelės;
Svogunas – 1 svogūnas
Kapoti krapai – pundelis arba pagal skonį;
Druska – 1/2 arbatinio šaukštelio arba pagal skonį;
Cukrus – 1/2 arbatinio šaukštelio arba pagal skonį;;
Actas 9 proc. – 1 valgomasis šaukštas;
Augalinis aliejus – 60 ml.

Gaminame:
Agurkus ir svogūną supjaustome plonyčiais 2-3mm griežinėliais. Krapus susmulkiname. Česnako skilteles išspaudžiame.
Į dubenį dedame pjaustytus agurkus, svogūną, krapai, išspaustą česnaką, druską, cukrų, pilame actą. Augalinį aliejų pakaitiname iki karštumo, bet neužviriname. Į agurkų salotas pilame karštą aliejų, išmaišome, dubenį uždengiame ir dedame į šaltytuvą kelioms valandoms.

Šios agurkų salotos labai tinka prie mėsos patiekalų, šašlyko. Skanaus!

šaltinis www.patarimupasaulis.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus