Aluje troškinta vištiena. Labai skani ir kvapni

Šiandien pasidalinsime paprastu ir originaliu vištienos paruošimo receptu. Ji išeina neįprastai skani, kvapni ir švelni.

Malonus duonos kvapas ir alaus skonis suteiks vištienai pikantiškumo. Prie jos tinka bet koks garnyras, tik nepamirškite jo paskaninti troškinant atsiradusiomis sultimis.

Jeigu nevartojate alkoholio, nesijaudinkite: alus išgaruos gaminant.

Ingredientai:

5 vištienos blauzdelės;
500 ml pusiau tamsaus alaus;
3 vidutiniai svogūnai;
druskos ir pipirų – pagal skonį;
1 a. š. ciberžolių;
rafinuoto saulėgrąžų aliejaus.
Paruošimas:

Kruopščiai nuplauname vištienos blauzdeles ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Kiekvieną mėsos gabaliuką pasūdome ir apibarstome pipirais bei ciberžolėmis. Visus prieskonius įtriname rankomis.

Marinuotą vištieną dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, bet galima palikti ir visai nakčiai.

Svogūnus nulupame, supjaustome plonais pusžiedžiais ir apkepame iki karamelinės spalvos su trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Iškepusius svogūnus sudedame į lėkštę.

Toje pačioje keptuvėje apkepame vištienos gabaliukus, kol gražiai apskrus. Ant viršaus sudėliojame iškeptus svogūnus, viską užpilame 350 ml pusiau tamsaus alaus ir 30 minučių troškiname ant vidutinės ugnies.

Uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį. Po pusvalandžio supilame likusį alų ir troškiname dar 15 minučių.

Patiekiame mėsą su bet kokiu garnyru. Padažo įpilame į atskirą lėkštutę. Labai skanu su bulvių koše ir gabaliuku naminės duonos.

šaltinis www.vmarkus.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus