Baisiai skanūs: „Raganos piršteliai“ Helovino vakarėliui

Siūlome paprastą gardžių Helovino sausainių receptą.

Sausainiams reikės:

350–400 g miltų

150 g sviesto

150 g cukraus

1 kiaušinio

1 pakelio vanilinio cukraus

1 šaukštelio kepimo miltelių

saujos migdolų

braškių uogienės

žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga

1. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Įmaišykite kiaušinį.

3. Atskirai sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Supilkite į sviesto masę ir išminkykite tešlą.

4. Tešla turi būti pakankamai elastinga ir nelipti prie rankų. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palaikykite 30 minučių šaldymo kameroje.

5. Padalykite tešlą į mažus gabaliukus, suformuokite pirštus, peiliu įrėžkite sąnarių odos griovelius.

6. Nagų vietoje įsmeikite migdolus. Apatinę nagų dalį ištepkite raudona uogiene.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite sausainius apie 20 minučių.

www.alfa.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus