Basturma – namų sąlygomis vytinta jautiena

Tai patikrintas kaukazietiškas skanaus mėsos užkandžio receptas. Jo galima nesunkiai pasigaminti patiems savo namuose. Vytinti reikės 2–3 savaites.

Reikės:

  • 1 kg jautienos (galima naudoti ir kiaulieną)
  • 1 l vandens
  • 4 šaukštų druskos
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • maltų raudonųjų pipirų pagal skonį
  • kalendros pagal skonį
  • aitriosios paprikos pagal skonį

Gaminimo būdas

Paruoškite tokį stiprų druskos tirpalą, kad įdėtas žalias kiaušinis iškiltų į paviršių. Nuo mėsos nuplaukite riebalus ir pašalinkite kremzles. Panardinkite mėsą į druskos tirpalą, kad apsemtų, ir laikykite 2 paras.

Ištraukite mėsą iš druskos tirpalo ir gerai įtrinkite pipirų mišiniu. Kaukaziečiai paprastai mėsą apdengia storu (net iki 0,5 cm) pipirų sluoksniu. Suvyniokite į marlę ir pakabinkite virtuvėje (čia pagal temperatūrą yra geriausia vieta mėsai vytinti). Nepamirškite reguliariai vėdinti patalpos.

Vytinimo laiką galite nustatyti patys. Vieni mėgsta drėgnesnę, kiti – sausesnę mėsą, tada ji gali kaboti ir ilgiau kaip 3 savaites.

Basturma patiekiama supjaustyta labai plonais, beveik perregimais griežinėliais.

šaltinis www.alfa.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus