Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Ingredientai:
Virtos bulvės – 0,5 kg;
Varškė (sausesnė) – 200 g;
Tarkuotas fermentinis sūris ~ 2 valgomieji šaukštai;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Miltai – 1 stiklinė;
Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
Druska;
Maltų džiūvėsėliai;
Augalinis aliejus kepimui.
Padažui:
Sviestas ~ 100 g;
Grietinė ~ 130 g;
Virintas vanduo – šlakelis.
Gaminame. Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Bulves nuskutame, išverdame pasūdytame vandenyje, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, tarkuotu sūriu, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome. Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis kietoki, ne tokie skanūs. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus reikia tiek, kad kroketai jame plaukiotų.

Grietinės ir sviesto padažas
Sviestą ištirpiname, dedame grietinės, pilame šlapekį vandens (kol padažas gausis norimo tirštumo), paskaniname druska, išmaišome ir pakaitiname. Skanaus!

šaltinis www.paturimupasaulis.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus