Receptai
Daugelį metų marinuoju vynuogių lapus, uždarau stiklainiuose. Jaunus lapelius susuku į dūdelę ir sudedu į stiklainius

Ingredientai marinatui:
1 l vandens
1, 5 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 v.š. acto
Ruošimas
Pirmiausia paruošiam vynuogių lapus. Juos reikia gerai išplauti ir nupjauti kotelius.
Po to kruopščiai susuk visus lapus į dūdeles ir pripildau jais puslitrinį stiklainį. Pageidautina, kad jie būtų labai glaudžiai sugrūsti.
Dabar užvirink vandens ir ruošk marinatą. Primenam, kad apskaičiuotas kiekis imtas 1 litrui vandens.
Pastatyk stiklainius ant lėkštučių, užpilk verdantį vandenį, kad vanduo nutekėtų per kraštus. Leisk pastovėti 5 minutes, tada nupilk atgal į puodą.
Sudėk prieskonius, užvirk ir vėl supilk į stiklainius. Uždėk karštus dangtelius ir greitai užsuk.
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.