Receptai

Stulbinančiai skanus šokoladinis tortas „Rygietė“. Gaminamas paprastai ir greitai

Tešla gaminama labai greitai, todėl nepamirškite iškart įjungti orkaitės kaisti iki 180 laipsnių.

Šokoladinis biskvitas:

Į indą beriame

– 180 g arba 9 valgomuosius šaukštus be kaupo sijotų kvietinių miltų

– 45 g arba 4,5 valgomųjų šaukštų be kaupo sijotos kakavos

– 140 g arba 7 valgomuosius šaukštus be kaupo cukraus

– žiupsnį druskos

– 10 g arba 1,5 arbatinio šaukštelio sodos

Permaišome iki vienalytės masės.

Supilame

– 220 g kambario temperatūros pieno

– 90 g arba 9 valgomuosius šaukštus aliejaus

– 3 kiaušinius

Permaišome iki vienalytės masės.

– pilame 14 g arba 1 pilną valgomąjį šaukštą 9% acto. Permaišome iki vienalytės masės, acto reakcija turi pilnai baigtis. Šiame recepte 1 pilną valgomąjį šaukštą 9% acto galima pakeisti 2 valgomaisiais šaukštais šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Tešla gaunasi netiršta, ji lengvai nuteka nuo mentelės. Dalijame tešlą į 2 lygias dalis.

Aš kepu biskvitą skardoje, užtiestoje kepimo popieriumi. Kad tešla neištekėtų, iš kepimo popieriaus padariau formą su nedideliais borteliais. Mano popierinės formos dydis 20×40 cm.

Pilame vieną tešlos dalį į skardą ir tolygiai išlyginame. Pašauname į iš anksto įkaitiną iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 8-12 min. Mano biskvitas iškepė per 10 min.

Biskvito gatavumą tikriname mediniu pagaliuku. Praduriame, jei pagaliukas sausas, reiškia, biskvitas
iškepęs. Nereikia perdžiovinti biskvito.

Uždengiame biskvitą kepimo popieriumi, grotelėmis ir apverčiame. Nuimame kepimo popierių, ant kurio jis kepė.
Paliekame biskvitą ataušti ant grotelių ir tokiu pat būdu paruošiame antrą biskvitą.

Paliekame biskvitus ataušti, jie aušta labai greitai. Kol jie aušta, paruošiame šokoladinį kremą.

Šokoladinis kremas

Mikrobangų krosnelėje ar ant vandens vonios tirpiname 120 g juodojo šokolado su 50% kakavos.

Permaišome šokoladą iki vienalytės masės ir paliekame ant stalo.

Į 500 g tiršto natūralaus jogurto, pagal pageidavimą jogurtą galima keisti grietine, pilame:

– 110 g arba 5,5 valgomųjų šaukštų be kaupo cukraus pudros

– 30 g arba 3 valgomuosius šaukštus be kaupo sijotos kakavos

Permaišome iki vienalytės masės, cukraus pudra ir kakava turi pilnai ištirpti.

Pilame 30 g konjako ar brendžio, permaišome iki vienalytės masės. Jei jūs nevartojate alkoholio, galite jį pakeisti konjako skonio aromatizatoriumi arba išvis nieko nepilti.

Pilame anksčiau ištirpintą šokoladą ir viską gerai permaišome iki vienalytės masės.

Kremas paruoštas, jis labai skanus, turi sodrų šokolado skonį su lengvu konjako poskoniu. Šis kremas labai gerai persunkia biskvito papločius ir stabilizavęsis labai gerai laiko formą.

Torto surinkimas

Iš ataušusių biskvitų išpjauname apvalius papločius. Iš vieno biskvito išpjauname 2 19 cm diametro papločius.

Viso gaunasi 4 papločiai, kiekvienas 19 cm diametro. Nupjautus gabalėlius paliekame, jais paskui apibarstysime torto šonus.

Jei jums kartais kuris nors paplotis gausis nelygus, plonas iš vieno krašto, jį galima „priauginti“ nupjautų gabalėlių pagalba. Surinktame torte šio trūkumo nesimatys.

Dedame pirmą paplotį į lėkštę, uždedame išardomą žiedą ir acetatinę plėvelę.

– vizualiai dalijame kremą į 3 dalis ir padengiame pirmąjį paplotį 1/3 kremo

– ant kremo dedame antrą paplotį, lengvai paspaudžiame

– paplotį padengiame sekančia 1/3 kremo, tolygiai išlyginame

– ant kremo dedame 3 paplotį, lengvai paspaudžiame

– ant papločio dedame likusį kremą, tolygiai išlyginame

– ant kremo dedame paskutinį, ketvirtąjį paplotį, lengvai paspaudžiame

– papločio viršų padengiame 50 g spanguolių džemo

Galima rinktis bet kokį džemą su rūgštele, kurį jūs mėgstate – pavyzdžiui, vyšnių ar raudonųjų serbentų.

Dedame tortą į šaldytuvą ir ruošiame šokolado glazūrą.

Šokoladinė glazūra

Mikrobangų krosnelėje ar ant vandens vonios kaitiname

– 40 g pieno

– 50 g sviesto, supjaustyto nedideliais gabalėliais

Sviestas turi pilnai ištirpti.

Į karštą pieną su sviestu beriame 80 g smulkinto juodojo šokolado su 50% kakavos. Beriame taip, kad šokoladas būtų pilnai padengtas pienu.

Palaukiame porą minučių, kol šokoladas ištirpsta ir permaišome šluotele iki vienalytės masės.

Glazūra paruošta.

Pilame glazūrą ant viršutinio papločio. Atsargiai sukame tortą ratu, kad glazūra tolygiai padengtų visą paviršių. Jei paviršiuje yra mažų oro burbuliukų, juos galima atsargiai pradurti mediniu iešmeliu.

Dedame tortą į šaldytuvą persisunkti ir stabilizuotis mažiausiai 5-6 valandas, aš paprastai palieku per naktį.

Glazūrą, kuri liko ant indo sienelių, aš surenku ir sudedu į konditerinį maišelį. Tai maždaug 1 valgomasis šaukštas. Dedame maišelį į šaldytuvą, paskui sušildysime jį šiltame vandenyje ir papuošime torto viršų.

Nuo atšaldyto torto nuimame žiedą ir acetatinę plėvelę.

Šiltame vandenyje ar mikrobangų krosnelėje sušildome glazūros maišelį, jo galiuką nukerpame ir
piešiame ploną tinklelį.

Aptepame torto šonus kremu, kuris liko ant acetatinės plėvelės. Man užteko šio kremo, jei jums kremo neužteks, šonus galima sutepti plonu spanguolių džemo sluoksniu.

Nupjautus papločių kraštus susmulkiname blenderyje ir trupiniais apiberiame torto šonus.

Tortas paruoštas, jį galima patiekti, rekomenduoju jums jį pasigaminti! Mano šeimai tortas labai patiko!

Tortas ne tik stulbinančiai skanus ir lengvai gaminamas, jis gaunasi gražus ir aukštas. Puikiai tiks bet kokiam šventiniam stalui!

Ingredientai apskaičiuoti 19 cm diametro, 8 cm aukščio, 1650 g svorio tortui.

1 valgomajame šaukšte be kaupo – 20 g miltų, su kaupu – 30 g miltų.

1 valgomajame šaukšte be kaupo – 20 g cukraus, su kaupu – 25 g cukraus.

Šokoladinis biskvitas

– kiaušiniai – 3 vnt

– pienas – 220 g

– aliejus – 90 g (9 valgomieji šaukštai)

– kvietiniai miltai – 180 g (9 valgomieji šaukštai be kaupo)

– kakava – 45 g (4,5 valgomieji šaukštai be kaupo)

– cukrus – 140 g (7 valgomieji šaukštai be kaupo)

– druska – žiupsnis

– soda – 10 g (1,5 arbatinio šaukštelio)

– 9% actas – 14 g (1 pilnas valgomasis šaukštas)

Šokoladinis kremas:

– juodasis šokoladas su 50% kakavos – 120 g

– tirštas natūralus jogurtas arba grietinė – 500 g

– kakava – 30 g (3 valgomieji šaukštai be kaupo)

– cukraus pudra – 110 g (5,5 valgomųjų šaukštų be kaupo)

– konjakas arba brendis – 30 g

Šokoladinė glazūra:

– juodasis šokoladas su 50% kakavos – 80 g

– pienas – 40 g

– sviestas – 50 g

Viršutinio papločio aptepimui

– spanguolių džemas – 50 g

Linkiu jums gero apetito ir puikios nuotaikos!

Receptą galima pažiūrėti mano video žemiau.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page