Receptai

Gana kepti cukinijas aliejuje: skanaus ir naudingo patiekalo receptas

Paruošimui prireiks:

  • jaunos cukinijos – 4 vnt
  • kietasis sūris – 100 g
  • česnakas – 4 skiltelės
  • druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • paprika – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • aliejus – 1 arbatinis šaukštelis

 

Paruošimas

  1. Įjunkite orkaitę kaisti iki 200 laipsnių.
  2. Nuimkite nuo cukinijų odą ir supjaustykite stambiomis riekutėmis.
  3. Įtrinkite druska.

  1. Sumaišykite aliejų, smulkintą česnaką, tarkuotą sūrį ir papriką.
  2. Kiekvieną riekutę sutepkite gautu mišiniu.
  3. Dėkite cukinijas ant skardos ir pašaukite į orkaitę 20 min.
  4. patiekite iškart iškepusias su grietine.

 

Paniruotos cukinijos

Jums prireiks:

  • jaunos cukinijos – 4 vnt
  • kiaušiniai – 3 vnt
  • druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • džiūvėsėliai paniravimui – 2 valgomieji šaukštai
  • chmeli suneli – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • miltai – 2 valgomieji šaukštai

Paruošimas:

  1. Įjunkite orkaitę kaisti.
  2. Nulupame ir pjaustome cukiniją kaip praeitą kartą.

  1. Sumaišome džiūvėsius su prieskoniais.
  2. Dedame kiekvieną gabalėlį paeiliui į miltus, kiaušinį ir paniravimo mišinį.

  1. Kepkite cukinijas 15 min 210 laipsnių temperatūroje.

Šis patiekalas puikiai dera su pomidorų padažu.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close