Receptai
Genealus baklažanų su mėsa receptas

Labai skanu!
Ingredientai :
- Baklažanai — 2 vnt.
- Mėsos faršas — 550 g arba 400 g faršo + 150 g žalios parūkytos krūtinėlės
- Svogūnas — 1 vnt.
- Česnakas — 2 skiltelės
- Džiovintas bazilikas — 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai — 1/2 a.š.
- Aštrieji pipirai — pagal skonį
- druska — pagal skonį
- Kečupas — 1 a.š.
- Tarkuotas sūris — 40 g
- Majonezas — 1 v.š.
- Augalinis aliejus — 2 v.š.
Gaminimas:
- Baklažanus supjaustome rutuliukais 0,5 cm
- Sudedam į dubenį ir pabarstom druska, sumaišom ir paliekam.
- Krūtinėlę supjaustom kubeliais ir sudedam į faršą.
- Sudedam susmulkintą svogūną ir išspaudžiam česnaką.
- Tada įberiam druskos ir sudedam prieskonius.
- Baklažanų rutuliukus nuskalaujam vandeniu.
- Išklojam skardą pergamentu ir ištepam aliejumi.
- Pusę baklažanų rutuliukų sudedam ant skardos, tada sudedam suplotas frikadeles, ant kiekvienos uždedam šiek tiek kečupo, uždengiam baklažanais ir apibarstom sūriu.
- kepam 180 С temperatūroje 35.