Receptai

Genealus baklažanų su mėsa receptas

Labai skanu!

Ingredientai :

  • Baklažanai — 2 vnt.
  • Mėsos faršas — 550 g arba 400 g faršo + 150 g žalios parūkytos krūtinėlės
  • Svogūnas — 1 vnt.
  • Česnakas  — 2 skiltelės
  • Džiovintas bazilikas — 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai — 1/2 a.š.
  • Aštrieji pipirai — pagal skonį
  • druska — pagal skonį
  • Kečupas  — 1 a.š.
  • Tarkuotas sūris — 40 g
  • Majonezas — 1 v.š.
  • Augalinis aliejus — 2 v.š.

Gaminimas:

  1. Baklažanus supjaustome rutuliukais 0,5 cm
  2. Sudedam į dubenį ir pabarstom druska, sumaišom ir paliekam.
  3. Krūtinėlę supjaustom kubeliais ir sudedam į faršą.
  4. Sudedam susmulkintą svogūną ir išspaudžiam česnaką.
  5. Tada įberiam druskos ir sudedam prieskonius.
  6. Baklažanų rutuliukus nuskalaujam vandeniu.
  7. Išklojam skardą pergamentu ir ištepam aliejumi.
  8. Pusę baklažanų rutuliukų sudedam ant skardos, tada sudedam suplotas frikadeles, ant kiekvienos uždedam šiek tiek kečupo, uždengiam baklažanais ir apibarstom sūriu.
  9. kepam 180 С temperatūroje 35.

Related Articles

You cannot copy content of this page