Receptai

Greitai marinuoti gardūs pievagrybiai – gaminu per visas šventes!

Skanu ir greita!

Sudedamosios dalys:

  • 500 g šviežių pievagrybių,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 1 vidutinio dydžio svogūno galvutė,
  • 1/2 bulgariško pipiro (supjaustyti kubeliais).

Marinatui:

  • 1 l vandens,
  • 1 lauro lapas,
  • 5 žirneliai juodųjų pipirų,
  • džiovinto mairūno,
  • 80 ml 9 % acto,
  • 1,5 arb. š. druskos ir 1 valg. š. cukraus,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas

  1. Pievagrybius įmetame į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir verdame 5 min.
  2. Apvirtus grybus nukošiame per kiaurasamtį.
  3. Marinatui: Užverdame 1 l vandens, įdedame lauro lapą, juoduosius pipirus ir mairūną.
  4. Verdame maždaug 2–3 min. Tada nuimame nuo ugnies, įpilame actą ir alyvuogių aliejų.
  5. Įdedame druskos ir pipirų pagal skonį.
  6. Pievagrybius (jei dideli) perpjauname per pusę, dedame į gilų keramikinį indą, ant viršaus sudedame kubeliais pjaustytą papriką, susmulkintą svogūną ir česnaką.
  7. Užpilame karštu marinatu, užsukame dangteliu ir paliekame atvėsti.
  8. Tada įdedame į šaldytuvą ir laikome 12 val.

Skanaus!

Related Articles

You cannot copy content of this page