Greitai pagaminami pyragėliai su prancūzišku batonu

Kartais rytais trūksta laiko pasigaminti visaverčius pusryčius, o pakeliui į darbą suvalgyti greitojo maisto arba iki pietų sėdėti biure tuščiu skrandžiu visai nesinori. Ir nereikia!

Visai nebūtina valandą sukiotis virtuvėje, norint pasigaminti skanius ir sočius pusryčius. Pasirodo, pakanka prancūzišką batoną arba nedideles bandeles užpildyti skaniu įdaru ir kelioms minutėms pašauti į orkaitę arba mikrobangų krosnelę.

Pažiūrėkite ingredientų sąrašą ir įsitikinkite, kad dažniausiai savo virtuvėje turite kiekvieną iš šių produktų. Tokių pyragėlių galima pasiimti į darbą arba įdėti vaikui į mokyklą.

Ingredientai

1 prancūziškas batonas
200 g pievagrybių
100 g kietojo sūrio
3 v. š. grietinės
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
50 ml saulėgrąžų aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas

Supjaustykite batoną maždaug 5–7 cm pločio gabaliukais, arbatiniu šaukšteliu išimkite minkštumą taip, kad kiekvienas gabaliukas įgautų stiklinės su dugnu formą.

Įdarui nuplaukite ir smulkiai supjaustykite pievagrybius, nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką. Viską apkepkite ir likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos įdėkite į keptuvę grietinės, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite.

Batono gabaliukas sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Atsargiai pripildykite juos įdaru ir apibarstykite stambiai tarkuotu sūriu.

Formą įdėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 7–8 minutėms, kad batonas šiek tiek apskrustų, o sūris išsilydytų.

Skanūs ir greiti pyragėliai paruošti! Jeigu iš vakaro jums liko nedidelis gabaliukas vištienos filė, būtinai apkepkite jį su grybais!

šaltinis www.vmarkus.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus