Receptai

Grybai, kuriuos aš gaminu kiekvienai šventei

Tokius grybukus galima drąsiai ruošti kiekvienai šventei ir jūsų svečiai bus jais sužavėti! Grybai gaunasi sultingi, pikantiški ir neapsakomai skanūs. Juos būtinai reikia padėti ant šventinio stalo, juk jie bus žymiai skanesni už pirktinius. O dar tokius grybukus galima dėti į salotas ar įvairius patiekalus.

Būtini produktai:

  • 1 kg grybų
  • 200 g aliejaus
  • 100 g 9% acto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 9 skiltelės česnako
  • 3 lauro lapai
  • 20 vnt pipirų žirnelių

Pradedame gaminti

  1. Grybus nuplauname ir dedame į puodą. Dedame druską, cukrų ir actą. O taip pat aliejų , juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus ir česnaką, išspaustą spaudyklėje. Viską kruopščiai permaišome.
  2. Puodą dedame ant viryklės ir užviriname. Po to verdame grybus ant lėtos ugnies 4 minutes. Praėjus šiam laikui puodą nuimame nuo viryklės, uždengiame grybus dangčiu ir paliekame kol pilnai atauš.
  3. Paruoštus grybukus perdedame į dubenį, uždengiame dangčiu ir dedame į šaldytuvą 2 val. Joms praėjus, grybai paruošti ir juos galima patiekti.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page