Receptai

Kaip aš dabar ruošiu skumbrę: be kepimo – piene. Sugaištu 20 minučių ir išeina ne šiaip skaniai, o labai skaniai

Ingredientai:

  • skumbrė – 2 vnt
  • pienas – 500-600 ml
  • lauro lapai – 1-2 vnt
  • kvapieji pipirai – 4-5 vnt
  • druska – pagal skonį
  • aštrieji pipirai – pagal skonį ir pageidavimą

Paruošimas: skumbrę atšildau, nupjaunu galvą, visus pelekus, išimu vidurius ir gerai išplaunu.

Supjaustau žuvį porcijomis: perpjaunu ją į 3-4 dalis.

Toliau į puodą ar keptuvę pilu pieno, dedu lauro lapą, kvapiuosius pipirus, druską, aštriuosius pipirus
pagal skonį ir dedu ant ugnies.

Nulupu ir supjaustau svogūną ir aštrųjį pipirą.

Į verdantį pieną dedu svogūnus su žuvimi ir uždengiu dangčiu.

Kai pienas vėl užverda, ugnį sumažinu ir verdu skumbrę su svogūnais apie 5-7 min. Paskui ugnį išjungiuir palieku žuvį dar 10 min.

Gatavą skumbrę dedu į lėkštę, pabarstau žalumynais ir patiekiu. Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page