Receptai
Kaip aš dabar ruošiu skumbrę: be kepimo – piene. Sugaištu 20 minučių ir išeina ne šiaip skaniai, o labai skaniai

Ingredientai:
- skumbrė – 2 vnt
- pienas – 500-600 ml
- lauro lapai – 1-2 vnt
- kvapieji pipirai – 4-5 vnt
- druska – pagal skonį
- aštrieji pipirai – pagal skonį ir pageidavimą
Paruošimas: skumbrę atšildau, nupjaunu galvą, visus pelekus, išimu vidurius ir gerai išplaunu.
Supjaustau žuvį porcijomis: perpjaunu ją į 3-4 dalis.
Toliau į puodą ar keptuvę pilu pieno, dedu lauro lapą, kvapiuosius pipirus, druską, aštriuosius pipirus
pagal skonį ir dedu ant ugnies.
Nulupu ir supjaustau svogūną ir aštrųjį pipirą.
Į verdantį pieną dedu svogūnus su žuvimi ir uždengiu dangčiu.
Kai pienas vėl užverda, ugnį sumažinu ir verdu skumbrę su svogūnais apie 5-7 min. Paskui ugnį išjungiuir palieku žuvį dar 10 min.
Gatavą skumbrę dedu į lėkštę, pabarstau žalumynais ir patiekiu. Gero apetito!