Kaip paruošti pačią skaniausią kavą. 10 patyrusių kavos gerbėjų patarimų

Daugumai žmonių kiekvienas rytas prasideda nuo šviežiai užplikytos aromatingos kavos gurkšnelio, kuris suteiks žvalios nuotaikos visai dienai. Su laiku jos paruošimas gali tapti miela visos šeimos tradicija. Tačiau svarbu mokėti virti skanią kavą sau ir artimiesiems. Šis procesas nesunkus, tačiau reikalauja dėmesio ir trupučio bazinių žinių.

  1. Švarus vanduo
  • Kad išvirtumėte skanią kavą, jums prireiks švaraus vandens.
  • Iš karto pamirškite vandentiekio vandenį, jeigu norite gauti idealų aromatingą ir viliojantį gėrimą.
  1. Neskubėkite
  • Jeigu jūs verdate kavą indelyje, visada įjunkite viryklėje pačią mažiausią ugnį.
  • Suprantu, kad norisi kuo greičiau nuryti pirmąjį gurkšnelį, tačiau skuba čia netinka.
  • Atminkite – kava verda ilgai.
  1. Kavos virimo indelis plonu kakliuku
  • Jeigu norite išvirti skanią kavą, naudokite virimo indelį plonu kakliuku.
  • Tuomet kava bus aromatingesnė.
  1. Įdėkite druskos
  • Taip taip, būtent druskos. Žinoma, ne šaukštelį, o maždaug 2-3 kristaliukus.
  • Ji neturėtų būti juntama skonyje.
  • Esmė čia tame, kad druska kaži kokiu nesuprantamu būdu įtakoja kavos aromato stiprumą.
  • Patikrinta asmeniškai.
  1. Imbieras
  • Įberkite visai nedaug, pajusite skirtumą, esu įsitikinęs.
  • Ir druską, ir imbierą dėkite kol dar indelyje neužpylėte kavos vandeniu.
  1. Cukrus
  • Naudokite rudąjį cukrų, įdėkite truputį pagal skonį.
  1. Malimas
  • Paeksperimentuokite su malimu.
  • Asmeniškai aš mėgstu arba labai smulkią, arba, atvirkščiai, stambią.
  • Skonių skirtumas pastebimai jaučiasi.
  1. Neleiskite kavai užvirti
  • Tai svarbiausia taisyklė: kai tik viršuje susidariusi tvirta luobelė ims intensyviai kilti – nuimkite indelį nuo ugnies.
  • Palaukite minutėlę, po to šitai pakartokite 3 kartus.
  • Jei ši luobelė suirs, tai ir visas aromatas, susikaupęs po ja, išsisklaidys ir teks pradėti iš naujo.
  1. Kavos pupelės
  • Nusprendėte išvirti skanią kavą?
  • Naudokite tik kokybiškas kavos pupeles, iškart pamirškite apie maltas.
  • Aš išvis skeptiškai žiūriu į žmones, kurie perka panašius niekus.
  1. Leiskite pastovėti
  • Kai kava bus paruošta, nereikia jos iškart pilti į puodelius.
  • Leiskite jai pastovėti bent 30 sekundžių.
  • Taip ji įgaus vientisesnę konsistenciją.

Žvalios Jums nuotaikos!

šaltinis banka.varenie.life

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus