Receptai

Traškios vištienos šlaunelės keptuvėje

Ingredientai:

– vištienos šlaunelės 7 vnt
– pienas 3,5 stiklinės
– kiaušinis 1 vnt
– miltai 2,5 stiklinės
– malti džiūvėsėliai 2,5 stiklinės
– aliejus 300 ml
– kmynai pagal skonį
– čiobreliai pagal skonį
– ciberžolė pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– čili pipirai pagal skonį

Paruošimas:

1. Paruoškite produktus pagal sąrašą patiekalo gaminimui.

2. Vištienos šlauneles nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite popierinėmis servetėlėmis. Dėkite ratu ant sauso keptuvės paviršiaus, statykite ant ugnies. Šlauneles užpilkite pienu, kad jis padengtų mėsą iki pusės.

3. Pieną galima skiesti vandeniu. Keptuvę pridenkite dangčiu, ugnį padarykite vidutinę. Įberkite truputį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

4. Troškinkite vištienos šlauneles apie 10 minučių, kelis kartus apverskite. Pienas turi beveik išgaruoti.

5. Kiaušinius muškite į gilų indą, pilkite 50 ml pieno, išplakite šluotele iki vientisumo.

6. Į atskirą indą berkite maltus džiūvėsėlius ir tokį pat kiekį kvietinių miltų, suberkite visus nurodytus prieskonius, kruopščiai permaišykite, sujungdami visus komponentus tarpusavyje.

7. Virtas šlauneles paeiliui mirkykite kiaušinių mišinyje, apverskite į visas puses.

8. Paskui dėkite į maltus džiūvėsėlius, apvoliokite šlauneles iš visų pusių, nereikalingus džiūvėsėlius nupurtykite.

9. Ant ugnies dėkite keptuvę, pilkite didelį kiekį aliejaus, įkaitinkite. Į karštą aliejų dėkite šlauneles, kepkite iš visų pusių, kol susidarys traški rusva plutelė.

10. Tokiu būdu apkepkite visus egzempliorius. Dėkite juos ant grotelių, kad nutekėtų nereikalingas aliejus.

Šlauneles patiekite karštas, pagardinkite mėgstamu padažu. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page