Virtuve

Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį…11 auksinių patarimų

  1. Kepkite mėsą ir žuvį tik rafinuotame aliejuje. Jo kiekis turi sudaryti apie 8% nuo produkto masės. Taipogi keptuvė turi būti su storu dugnu.
  2. Kad mėsa gerai iškeptų, ją reikia nusausinti popierinėmis servetėlėmis ar rankšluosčiais. Esmė tame, kad nereikalinga drėgmė sukelia garus, kurie sulėtina kepimo ir apskrudimo procesus.
  3. Mėsą reikia ruošti prieš pat patiekimą. Sūdyti prieš kepant jos neverta, kadangi tai išprovokuos sulčių netekimą. Geriau pabarstyti druską likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos. Rezultate jus gausis traški plutelė. O kad būtų apskrudusi – mėsą reikia pabarstyti cukraus pudra.
  4. Kad plutelė iš džiūvėsėlių būtų ne juoda, o auksaspalvė, iš pradžių apvoliokite mėsą ar žuvį plaktame kiaušinyje, o paskui džiūvėsėliuose.
  5. Negalima dažnai vartyti mėsos, kai ją kepate.
  6. Kad suminkštintumėte senų gyvūnų mėsą, užmarinuokite ją. Jei nėra laiko, aptepkite garstyčiomis. Didesniam minkštumui mėsą galima pamušti virtuviniu plaktuku ir pašlakstyti citrinos sultimis.
  7. Mėsą ir kotletus reikia dėti tik į gerai įkaitintą keptuvę. Įlašinkite į aliejų kelis lašus vandens: jei jie suspirgės ir praktiškai iškart išgaruos – pradėkite kepti.
  8. Kad kepdami žuvį išvengtumėte nemalonaus kvapo, dėkite ant keptuvės žalios bulvės gabaliukus.
  9. Apkepant nedidelius mėsos gabalėlius nenaudokite dangčio. Taip pat nepilkite daug aliejaus.
  10. Kad mėsa būtų skanesnė, prieš kepimą palaikykite ją porą minučių verdančiame vandenyje.
  11. Jei jūs norite, kad svogūnai mėsai įgautų apetitišką geltonai auksinę spalvą, apvoliokite juos miltuose.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close