Receptai

Kavos panakota. Dieviškas skanėstas!

Igredientai:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
  • 150 ml pieno
  • 180 ml 15% grietinės arba 33% grietinėlės
  • 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 1 trynys
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 20 g želatinos

Paruošimas:

Atskiedžiame želatiną 1 valgomuoju šaukštu vandens ir paliekame brinkti.
Į puodą pilame pieną, beriame kavą, užviriname ir nuimame nuo ugnies.

Trynį su cukrumi suplakame šluotele ir pilame į karštą pieną. Dedame mišinį ant lėtos ugnies ir
kaitiname, pastoviai maišydami, bet neužvirindami. Kai mišinys pradeda tirštėti, nuimame jį nuo ugnies ir
ištirpiname jame želatiną. Atvėsiname. Paskui pilame grietinę (arba grietinėlę), permaišome. Išpilstome
mišinį į formeles.

Dedame į šaldytuvą sustingimui. Kad gatavas desertas gerai atsiskirtų nuo formelių, pusei minutės
įstatome į karštą vandenį. Puošiame kakava, šokolado drožlėmis ir apelsino žievele.
Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page