Receptai

Vaikystėje mama kepdavo skaniausius bulvinius blynus, tačiau šitas receptas dar įdomesnis. Bulviniai paplotėliai su superplona tešla

Ingredientai:

– bulvės 1 kg
– krapai 4 šakelės
– petražolės 4 šakelės
– sūris 150 g
– juodieji pipirai 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– kiaušiniai 2 vnt
– grietinė 100 g
– miltai 70 g

Pradžiai mums reikia išvirti bulves. Kad jos greičiau išvirtų, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir virkite 20
min.

Kai bulvės išvirė, mums reikia jas sugrūsti. Nieko nededame kaip klasikinei košei. Paprasčiausiai
grūdame bulves iki košės konsistencijos.

Smulkiname žalumynus, dedame į bulves, ten pat dedame stambiai tarkuotą sūrį ir juoduosius pipirus.

Atskirame dubenyje plakame kiaušinius šakute, dedame grietinę, miltus ir sumaišome iki vienalytės masės (pagal konsistenciją kaip skysta grietinė, o spalva kaip blynų tešlos). Paskui formuojame apvalius pyragėlius iš bulvių, dedame keptuvę ant viryklės ir pilame aliejų.

Suformuotus blynus pilnai panardiname į kiaušinių ir grietinės mišinį.

Dedame mūsų blynelius į keptuvę ir apkepame kiekvieną pusę po 3-4 min.

Pyragėliai turi gautis auksaspalviai. Pagal pageidavimą aliejų galima sugerti servetėle, tačiau to daryti
nebūtina.

Patiekite gražiai su žalumynais, šviežiomis daržovėmis ir padažu pagal savo skonį. Esu įsitikinusi, pamėgsite šį receptą.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page