Receptai
Kepenėlės pagal Stroganovą – garsus patiekalas, kuris gaminamas paprastai ir greitai

Aprašymas
Kepenėlės pagal Stroganovą – garsus patiekalas, kuris gaminamas paprastai ir greitai. Kepenys
padaže pagal šį receptą išeina labai švelnios ir neįtikėtinai skanios. Garnyrui paruoškite bulvių
košės, grikių ar ryžių ir jūs gausite pilnaverčius ir labai skanius pietus ar vakarienę.
Ingredientai
- jautienos kepenys 800 g
- svogūnai 250 g
- grietinė 150 ml
- pomidorų pasta 1,5 valgomojo šaukšto
- kvietiniai miltai 1 valgomasis šaukštas
- sviestas 30 g
- aliejus 4 valgomieji šaukštai
- garstyčios 1 valgomasis šaukštas
- petražolės 5 g
- juodieji pipirai 1/3 arbatinio šaukštelio
- druska 1,5 arbatinio šaukštelio
- vanduo 100 ml
Kaip paruošti kepenėles pagal Stroganovą
1. Kepenis gerai nuplaukite ir nusausinkite. Nuimkite plėvelę, pašalinkite visas gysleles.
Supjaustykite nelabai plonomis juostelėmis.
2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite su 2 šaukštais aliejaus kol bus gatavi.
3. Patraukite svogūnus į šonus, į vidurį dėkite pomidorų pastą ir maišydami kepkite 30
sekundžių.
4. Ten pat dėkite sviestą ir garstyčias.
5. Permaišykite.
6. Dabar į keptuvę dėkite grietinę, pilkite vandenį, pasūdykite (1⁄2 arbatinio šaukštelio), berkite pipirų. Permaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimalios ir ruoškite 1 min.
7. Paimkite antrą keptuvę, įkaitinkite ją ir įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Kepenis
pabarstykite miltais, dėkite į keptuvę vienu sluoksniu. Ugnis vidutinė. Pasūdykite (1 arbatinis
šaukštelis), kepkite 1 min, paskui apverskite ir toliau kepkite 2-3 min, apversdami kepenis
mentele.
8. Dėkite kepenis į padažą, permaišykite.
9. Troškinkite viską kartu 2 min.
10. Pabaigoje dėkite smulkintas petražoles, permaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Leiskite
pastovėti apie 3 min.
11. Kepenėlės pagal Stroganovą paruoštos! Tai labai skanu!