Kinai padirbinėja krevetes! Štai ką iš tikrųjų perkate

Šiais laikais padirbtais daiktais nieko nenustebinsi. Tačiau šio „amato“ atstovai neapsiriboja tik apranga ir elektronika. Kinai jau seniai ir gana sėkmingai padirbinėja maistą!

Apsukriausi Kinijos verslininkai vietoj krilio mėsos į savo produktą deda paprasčiausią žuvies faršą. Iš jo jie lipdo kažką panašaus į tikrų krevečių kakliukus, nudažo, o vėliau užšaldo.

Skubantys po darbų žmonės greitai pagriebia ganėtinai brangių krevečių maišelį ir tik atėję namo supranta, kad vietoj jų įsigijo neįprastos formos krabų lazdelių. Todėl svarbu prekes tikrinti vietoje. Nuvalyti nuo pakuotės šerkšną visai nesunku, bet dauguma tingi padaryti netgi tai…

Nors yra ir kitas gana paplitęs krevečių padirbimo būdas. Jam kinai naudoja pigiausius krilius, kuriuos nesunkiai paverčia į primenančius elitinius produktus!

Pigios prekės pavertimo į tikriems gurmanams skirtą gardumyną procesas labai paprastas. Ką tik pagautos krevetės kastuvais suverčiamos į kubilus su dažikliais, o vėliau papildomai užmerkiamos natrio tripolifosfato tirpale.

Ši medžiaga „užtvirtina“ spalvą ir leidžia krevetėms ilgiau atrodyti šviežioms. Be to, tirpalas sulaiko krevetėse vandenį, todėl padidėja jų svoris.

Vėliau būsimąjį gurmanų maistą iki penkių dienų džiovina. Neretai krevetes sudeda lauke po atvira saule. Turint omenyje, kad gamyklos darbuotojai ir taip nelabai laikosi higienos normų, galutinis produktas „praturtinamas“ daugybe virusų ir bakterijų.

Sutikite, kad po tokių kadrų apetitas dingsta akimirksniu! Štai kodėl svarbu žiūrėti, ką perkame, kad netyčia neįsigytume kokio nors pakaitalo vietoj natūralaus produkto.

šaltinis www.vmarkus.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus