Klasikinė musaka su baklažanais

Klasikinė graikiška musaka gaminama iš baklažanų ir mėsos garšo, užkepant ją su bešamelio padažu.

Ingredientai

  • Dideli, plonai supjaustyti, baklažanai – 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
  • Supjaustyta svogūno galva – 1 vnt.
  • Supjaustytas česnakas – 2 skiltelės
  • Avienos faršas – 800 g
  • Supjaustyti pomidorai savo sultyse – 420 ml
  • Maltas cinamonas – 1 a.š.
  • Malti kvepiantieji pipirai – 1/2 a.š.
  • Tarkuotas sūris – 1/3 stiklinės
  • Citrinos skiltelės serviravimui

Padažui:

  • Sviestas – 75 g
  • Miltai – 1/3 stiklinės
  • Pienas – 2 stiklinės

120 min. 6 porcijos

Graikiškoji musaka

  1. Baklažanus aplaistyti aliejumi. Ant vidutinės ugnies įkaitinti didelę keptuvę. Baklažanus ruošti partijomis, 2-3 minutės iš kiekvienos pusės, kol nepaskrus. Sudėti į didelę lėkštę.
  2. Įkaitinti sviestą didelėje keptuvėje. Sudėti svogūnus ir česnaką. Kepti pamaišant, apie 5 min., kol svogūnai nesuminkštės. Pridėti faršo. Kepti, suplojant faršo gumulėlius, kol jis nepaskrus. Sudėti pomidorus, cinamoną, druską ir kvepiančius pipirus pagal skonį. Leisti užvirti. Sumažinti ugnį iki vidutinės-mažesnės. Gaminti 30 minučių, kol skystis nesutirštės ir vanduo neišgaruos.
  3. Tuo tarpu ruošiamas padažas. Ant vidutinės ugnies, puode, ištirpinti sviestą. Pridėti miltų. Kepinti pamaišant, apie 1 min. arba iki pasirodys burbuliukai. Palaipsniui įmaišyti pieną. Kaitinti iki virimo. Tada sumažinti ugnį iki vidutinės. Virti, pamaišant, apie 5 minutes, kol nesutirštės. Pridėti druskos ir nuimti nuo ugnies.
  4. Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Gilią kepimo formą ištepti riebalais. Į ją sudėti baklažanus, ant viršaus paskirstyti pusę faršo, sluoksniuoti, pabaigiant baklažanų sluoksniu. Užpilti baltąjį padažą, pabarstyti sūriu.
  5. Kepti musaką 45 minutes, arba iki gražiai pagels. Leisti 15 minučių pastovėti ir tiekti su citrinos skiltelėmis.

 

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus