Receptai

Kokosinis tortas “Rafaelo” lyg iš rojaus

Ploniausi, vos traškūs papločiai, lengvas lyg pūkas, vos saldus kremas ir elegantiškas kokosinis akcentas prilygina šį tortą prie desertų – šedevrų.

Nors ir toks nuostabus, šį tortą pajėgi pagaminti ir pradedančioji šeimininkė – čia nėra biskvito, kuris galėtų neiškilti, o kremo gaminimo procesas labai paprastas. Taigi, sėkmės gaminime!

Ingredientai 

Kildinimo milteliai – 1 a.š.

Vištos kiaušiniai – 2 vnt.

Grietinėlės sūris – 250 g

Grietinė- 160 g

Grietinėlė – 300 g

Cukrus – 120 g

Sviestas – 10 g

Baltasis šokoladas – 150 g

Kokoso drožlės – 140 g

Miltai – 220 g

Gaminimas

Pirmiausia darom tešlą papločiams – šluotele suplakam kiaušinius, pridėti cukraus ir išmaišyti.

Suberiam prasijotus miltus su kildinimo milteliais, užmaišom tešlą.

Tešla gaunasi pakankamai kieta. Ją uždengiam plėvele ir palaikom šaldytuve mažiausiai 3 valandas.

Po 3 valandų tešlą išimam ir į ją supilam ištirpintą sviestą, viską išmaišom.

Padalinam tešlą į8 skirtingo dydžio dalis.

Kiekvieną dalį iškočiojam į ploną blyną.

Apipjaustom papločius pagal formą.

Kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje keptuvėje 6-7 minutes.

Kremui sulaužom baltą šokoladą ir įpilam ė jį 30 g grietinėlės.

Pastatom šokoladą į garų vonelę, kol jis neišsilydys.

Varškės sūrį išplakam su grietine.

Į gautą masę supilam ištirpintą šokoladą ir išmaišom.

Į kremą supilam 100 g kokoso drožlių.

Grietinėlę išplakam iki standžių putų ir atsargiai sujungiam su kremu, sumaišom.

Dedam ant lėkštės paplotį ir ištepam kremu, ir taip kartojam iki galo.

Viršuje vienodai paskirstome likusį kremą.

Pabarstome kokosu ir papuošiame saldainiais.

Padedam į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms, kad persigertų skoniai.

Gero apetito.

Related Articles

You cannot copy content of this page