Receptai

Varškės blyneliai pusryčiams. Varškės blyneliai – idealūs sveiki pusryčiai ar užkandis

Pagal šį receptą varškė yra ne įdaras, o dedama iškart į tešlą. Be varškės pagrindo, naudojamas kefyras ir karštas vanduo.

Receptas labai paprastas, tešla gaminama labai greitai, gaunasi vienalytė, be varškės gumulėlių.

Blyneliai kepami lengvai, nelimpa, greitai apverčiami, gaunasi ažūriniai, minkšti, su lengvu varškės aromatu. Varškės blyneliai – idealūs sveiki pusryčiai ar užkandis.

Ingredientai

– vidutinio riebumo varškė 300 g
– kiaušiniai 2 vnt
– druska 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– cukrus 1 valgomasis šaukštas
– kefyras 300 ml
– miltai 250 g
– vanduo 300-350 ml
– kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
– aliejus 4-5 valgomieji šaukštai

Į gilų indą dėkite varškę, įmuškite 2 kiaušinius, berkite cukrų ir druską.

Kiaušinius su varške suplakite iki vienalytės masės.

Supilkite kambario temperatūros kefyrą.

Suberkite miltus, išsijotus per sietą, berkite kepimo milteliai ir vanilinį cukrų aromatui.

Visus ingredientus kruopščiai permaišykite, paskui pilkite į tešlą karštą vandenį.

Pačioje pabaigoje pilkite aliejų, masę pertrinkite blenderiu, kad visiškai nebeliktų gumulėlių. Turi gautis
tešla kaip blynams.

Skardos paviršių truputį sutepkite aliejumi,įkaitinkite. Samčiu pilkite nedidelį kiekį mišinio, paskirstykite lygiu sluoksniu. Kepkite blynus ant kiek didesnės nei vidutinė ugnies po pusę minutės iš kiekvienos pusės.

Paeiliui iškepkite visus blynelius, dėdami juos į krūvelę lėkštėje.

 

Kiekvieną blynelį susukite vamzdeliu ar patiekite kitokiu pavidalu.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page