Receptai

Labai švelnaus skonio kotletai iš vištienos skrandelių

Neįtikėtinai skanūs kotletukai išeina iš subproduktų – sultingi, skanūs, tiesiog teka sultys, kai kandi!

Ingredientai

Vištos kiaušiniai           1 vnt.

Augalinis aliejus          100 g

Česnako skiltelės        1 skilt.

Vanduo                         200 ml

Vištos skrandukai        1 kg

Druskos pagal skonį

Miltai                             2 v.š.

Svogūno galvutė                   1 vnt.

Gaminimas

Vištienos skrandukus gerai nuplaunam po šaltu vandeniu.

Iš jų gaminam faršą.

Svogūną ir česnaką perleidžiam per mėsmalę. Pridedam į faršą svogūną, česnaką ir kiaušinį. Viską gerai išmaišom.

Į faršą suberiam du valgomuosius šaukštus miltų ir vėl viską gerai išmaišom. Miltų gali prireikti ir daugiau, žiūrėkite pagal konsistenciją.

Formuojam nedidelius kotletukus, apvoliojam juos miltuose arba džiūvėsėliuose.

Apkepinam keptuvėje, įkaitintame aliejuje.

Kai kotletukai paskrus iš vienos pusės – galima apversti. Gaminti reikia pakankamai ilgai, kad gerai iškeptų, todėl, kai tik paskrunda ir iš kitos pusės, sudedam juos į kitą indą, užpilam vandeniu, kad iki pusės būtų apsemti, troškinam uždengtus dar apie valandą.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page