Lengvas tortas! Visko po 5 šaukštus!

Tortas “5 šaukštai” tikras išsigelbėjimas visiems! Šio torto receptas toks paparastas, kad jūs jį atsiminsite iš pirmo karto, net neužsirašydami recepto. Iš tokio papločio galima pagaminti tortą, pertepus jį bet kokiu kremu, vyniotinį (patikėkite pavyks iškart ir be problemų). Rekomenduoju visiems šį receptą, netgi tiems, kurie niekada neužsiėmė kepiniais!  Tai labai paprasta ir neįtikėtinai skanu!

Ingredientai:

  • miltai – 5 valgomieji šaukštai;
  • cukrus – 5 valg.š.
  • pieno milteliai (grietinėlės) – 5 valg.š.
  • ⅓ arbatinio šaukštelio sodos (būtinai nugesinti actu) (galima paimti 1 šaukštelį kepimo miltelių);
  • 2 kiaušiniai

Tortas “5 šaukštai”. Receptas

  1. Įmuškite kiaušinius, supilkite persijotus miltus, pieno miltelius arba grietinėlę, cukrų ir sodą, nugesintą actu.
  2. Patepkite skardą sviestu ir išpilkite tešlą.
  3. Dėkite į šaltą orkaitę, kurią paskui įkaitinkite iki 180 C laipsnių.
  4. Kepkite priklausomai nuo jūsų orkaitės 10-25 min. Jei kepate paplotį didelėje skardoje vyniotiniui, gali pakakti ir 7 min. Stebėkite.
  5. Tešla pagal savo konsistenciją turi būti kaip sutirštintas pienas, lėtai tekėti iš šaukšto.
  6. O toliau jau jūsų fantazijai ribų nėra. Tokį tortą galima valgyti netgi niekuo nepertepus, galima bet kokia uogiene, visais įmanomais kremais, šokoladu. O į pačią tešlą galima dėti aguonas, kakavą, riešutus, razinas.

Jeigu darysite vyniotinį, sutepkite jį kremu ar uogiene ir suvyniokite dar karštą.

Štai ir viskas. Tikiuosi, toks receptas prigis jūsų šeimoje, kaip ir manojoje.

Gero apetito!

šaltinis fun-gate.ru

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus