Maistas, pašildytas mikrobangų krosnelėje, yra žalingas – teigia mokslininkai

Indų mokslininkai pataria būti atsargesniems su mikrobangų krosnelėmis. Jie atliko tyrimus ir gavo liūdnų rezultatų.

Paaiškėjo, kad paprastas maisto šildymas šiuo prietaisu gali rimtai pakenkti sveikatai: nulemti diabeto išsivystymą, antsvorį, onkologines ligas ir net nevaisingumą. Pasirodo, pavojingiausia yra šildyti maistą plastikiniuose indeliuose ir pakuotėse.

„Plastikinėse pakuotėse šildomas maistas, naudojant mikrobangų krosnelę, pakelia arterinį kraujo spaudimą, padidina nevaisingumo, diabeto, nutukimo ir vėžio išsivystymo riziką“, – tokią tyrimų išvadą paskelbė indų mokslininkai.

Tyrimo autoriai tvirtina, jog mikrobangų veikiamos plastikinės pakuotės išskiria pavojingas chemines medžiagas, kurios ir provokuoja neišgydomų ligų atsiradimą. Nuo jų žmogui sutrinka hormonų sistemos pusiausvyra.

Mokslininkai rekomenduoja atsisakyti mikrobangų krosnelių naudojimo ir sugrįžti prie protėvių maisto šildymo metodų keptuvėje ar mažame puode.

Jeigu negalite atsisakyti mikrobangų krosnelės, šildykite maistą stikliniuose induose.

šaltinis www.alfa.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus