Receptai

Mano mėgstamiausias sriubos su frikadelėmis paruošimo receptas

Sriuba su frikadelėmis – tai vienas mėgstamiausių pirmųjų patiekalų mūsų šeimoje. Jos pagrindas – faršo kukulaičiai. Šiandien buvau turguje. Pirkau puikų neriebios kiaulienos gabalėlį. Padariau faršą ir nusprendžiau paruošti mūsų mėgstamą sriubą.

Rodau savo variantą:

Ingredientai: faršas, kiaušinis, bulvės, morkos, svogūnai, ryžiai, petražolės, druska, pipirų mišinys, aliejus.

– Morką stambiai sutarkavau, svogūną smulkiai supjausčiau ir apkepiau nedideliame kiekyje aliejaus.

– Į verdantį vandenį subėriau supjaustytas bulves, lauro lapą, pasūdžiau. Užvirus įbėriau 3 valgomuosius šaukštus ryžių. Viriau kol pusiau išvirė.

– Į faršą dėjau kiaušinį, druskos, pipirų. Kruopščiai permaišiau ir susukau mėsos kukulaičius, kuriuos įleidau į verdantį sultinį.

– Viriau sriubą 10 min, frikadelės per tą laiką iškilo. Įbėriau pjaustytų petražolių ir pipirų. Uždengiau dangčiu 2 min. Ir galima patiekti.

– Išėjo nuostabi, sodri, aromatinga ir graži sriuba. Ji paprastai paruošiama ir jos aromatas visada vilioja namiškius prie stalo…

Related Articles

You cannot copy content of this page