Mano mėgstamiausias tortas – „Egiptietiškas“

Ingredientai

Tešla:

Kiekvienam lakštui reikia:

3 kiaušinių baltymai,
2,5 šaukšto cukraus,
½ šaukšto miltų
50 g maltų riešutų (graikinių arba lazdyno),
Reikia vos trijų tokių lakštų, t. y. nurodytus ingredientus imame po tris kartus ir kiekvieną lakštą kepame atskiroje formoje.

Kremas:

10 kiaušinių trynių,
10 šaukštų cukraus,
5 šaukštų miltų,
2 pakelių vanilinio cukraus,
350 ml pieno,
170 g sviesto.
Traškus antpilas:

350 ml grietinėlės,
200 g cukraus,
120 g pjaustytų graikinių arba lazdyno riešutų.
Gaminimas

Kremas: sumaišome trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Stipriai maišome masę kol ji užvirs.

Prieš baigiant užvirti nukeliame kremą nuo ugnies ir maišome dar 2 minutes. Atvėsiname. Sviestą supjaustome gabalėliais ir dedame į kremą, suplakame plakikliu iki vientisos masės.

Kol kremas aušta, imamės lakštų. Suplakame baltymus iki standžių putų, įdedame cukraus ir toliau plakame, kad putos taptų blizgios.

Įdedame miltų ir cukraus, atsargiai išmaišome iki vientisos masės. Tešlą dedame į popieriumi išklotą arba sviestu išteptą formą.

Kepame iš anksto iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsiname.

Cukrų ištirpiname puode, truputį jį karamelizuojame. Iškart išpilame jį ant kepimo popieriaus.

Cukrus greitai sustings. Uždengiame jį dar vienu popieriaus lakštu ir suskaldome plaktuku į mažus gabaliukus, bet ne į miltus, t. y. jis turi sudaryti traškų sluoksnį.

Traškus užpildas: suplakame grietinėlę iki standumo. Sumaišome grietinėlę su karamelizuotu cukrumi ir pjaustytais riešutais.

Ant kiekvieno lakšto dedame 1/3 kremo. Ant viršaus ant kremo paskleidžiame traškų antpilą.

Taip kartojame dar du kartus: lakštas, kremas, traškus užpildas.

Galiausiai aptepame tortą traškiu antpilu.

Papuošiame riešutais. Mėgaujamės. Gero apetito!

šaltinis www.vmarkus.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus