Receptai

Sultingas pyragas su kefyru per 10 min + kepimo laikas. Tai jums tikrai patiks!

Ingredientai:

* kiaušiniai – 2 vnt
* cukrus – 200 g
* vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
* kefyras – 250 ml
* geriamoji soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
* sviestas – 50 g
* miltai – 320 g
* obuoliai – 2 vidutinio dydžio

Sultingo pyrago su kefyru paruošimas:

* Sviestą pašildyti ir ataušinti.

* Kitame dubenyje įmušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilinį cukrų. Plakti mikseriu apie 4 min. Mišinys turi padidėti apie  3 kartus.

* Į kefyrą dėti sodą ir išmaišyti. Truputį palaukti, kol kefyras ims putoti. Tai reiškia soda užgeso. Supilti kefyrą į kiaušinių mišinį ir permaišyti mentele.

* Pilti į mišinį tirpintą ataušusį sviestą ir išmaišyti. Miltus išsijoti ir dalimis berti į mišinį, kaskart sumaišant iki vienalytės masės. Tešla paruošta.

* Paruošti kepimo formą ir sutepti ją sviestu. Dėti tešlą į formą. Išlyginti.

* Obuolius nulupti ir išpjauti šerdelę. Po to obuolius supjaustyti skiltelėmis. Obuolių skilteles dėti į tešlą, lengvai įspaudžiant.

* Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kefyrinį pyragą kepti apie 40-50 min. Patikrinti pyrago gatavumą mediniu pagaliuku.

* Jei pyrago viršus parudo, o pyragas dar neiškepęs, reikia pridengti pyrago viršų folija. Iškepusį pyragą pilnai ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.

Galima nešti pyragą į stalą.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page