Receptai

Marinuoti česnakų žiedkočiai – nepraleiskite sezono!

Ingredientai:

– 1,2 kg jaunų česnako žiedkočių
– 1 l vandens
– 50 g druskos
– 50 g cukraus
– 4 kvapiojo pipiro žirneliai
– 10 juodųjų pipirų žirnelių
– 3 gvazdikėliai
– 1 valgomasis šaukštas acto

Paruošimas:

Perrenkame šviežius žalius česnako žiedkočius. Nuplauname tekančiu vandeniu. Nupjauname galiukus
iš abiejų pusių. Dedame žiedkočius ant pjaustymo lentos ir pjaustome maždaug vienodo dydžio – apie 4
cm ilgio.

Sterilizuojame stiklainius. Galima sterilizuoti garais. Tam viriname vandenį puode. Pritvirtiname
stiklainius ant puodo. Palaikome apie 5 min. Taipogi galima sterilizuoti orkaitėje.

O dangtelius dedame į verdantį vandenį. Porai minučių. Atsargiai dedame česnako žiedkočius į
sterilizuotus stiklainius. Žiedkočius dedame tankiai.

Imame puodą. Pilame į jį karštą vandenį. Tirpiname druską ir dedame ant viryklės. Beriame cukrų.

Dedame gvazdikėlius. Užviriname. Į marinatą metame kvapiųjų pipirų žirnelius. Po to seka juodųjų pipirų
žirneliai.

Atsargiai pilame marinatą į stiklainį. Kruopščiai užpilame žiedkočius. Pilame iki kakliuko. Imame platų
puodą. Sulankstome rankšluostį ir dedame į puodą. Ant rankšluosčio dedame stiklainius. Pilame į puodą
verdantį vandenį. Viriname dar 5 minutes.

Iškaitintus stiklainius užsukame. Apverčiame. Apvyniojame vilnoniu audiniu. Paliekame ataušti.

Marinuotus žiedkočius galima laikyti iki žiemos.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page