Receptai

Švelnus nekeptas tortas

Skanus ir švelnus greitai pagaminamas tortas.

Produktai patys paprasčiausi. Tortukas – tikras pasimėgavimas.

Produktai

– sausainiai krekeriai (pas mane sūrios „žuvytės“) – 400 g
– geriamasis vanduo – 200 ml
– želatina – 2-3 valgomieji šaukštai
– grietinė 20% – 500-600 g
– cukrus – 250 g
– kakavos milteliai pabarstams

Paruošimo receptas

Iš pradžių užpilame želatiną vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Į gilų indą dedame grietinę.

Beriame cukrų ir silikonine mentele sutriname kartu su grietine.

Želatina išbrinko, ištirpinsime ją ant vandens vonios (nevirinti!)

Ištirpintą želatiną pilame į grietinės masę.

Į šią masę dedame sausainius (pas mane sūrios „žuvytės“).

Permaišome sausainius su želatinos mase ir paliekame nuošalyje porą minučių.

Per tą laiką maistine plėvele užtiesiame kepimo formą (pas mane stiklinė stačiakampė forma).

Plėvelė reikalinga, kad paskui lengviau išimtume tortą iš formos.

Dedame masę su sausainiais į formą ir išlyginame paviršių.

Toliau uždengiame maistine plėvele (arba maišeliu) ir dedame į šaldytuvą 40-50 min.

Per tą laiką masė formoje sustingsta.

Išimame formą iš šaldytuvo, nuimame viršutinę plėvelę.

Viršų uždengiame lentele ir apverčiame formą.

Išimame sustingusią masę iš formos ir plėvelės.

Pabarstome torto viršų kakavos milteliais (arba galima papuošti pagal savo skonį).

Viskas, mūsų skanus ir švelnus nekeptas tortas gatavas.

Galima patiekti.

Visiems gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page