Mėsos tortas užkandžiams “Girinis” – neįtikėtinas šventinis patiekalas

Neįtikėtinas jo pateikimas tiesiog stulbina – toks jis gražus ir neįprastas. Kas keisčiausia, kad jis gaminamas labai paprastai – receptas tiesiog prašosi į užrašų knygelę!

Mėsos torto paruošimui jums reikės:

  • jautienos su kaulais – 1 kg;
  • 2 l vandens;
  • rūkytos krūtinėlės – 100 g (arba poros rūkytų šonkaulių);
  • morkų – 2 vnt;
  • svogūnų – 2 vnt;
  • žalumynų, juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapų, česnako ir druskos pagal skonį;
  • kalafioro – 200-300 g;
  • brokolio -300-350 g;
  • želatinos – 25 g.

Pradedame gaminti mėsos tortą “Girinis”.

1. Išverdame jautieną 2 l vandens. Virimo metu vandens nebepilame, kad gautume sodrų sultinį užpilui. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos įdedame krūtinėlę (arba šonkaulius), porą juodojo pipiro žirnelių, žalumynus, morkas, svogūnus, druską ir lauro lapus. Išvirus išimame daržoves (jų nereikės) ir mėsą. Sultinį perkošiame.

2. Imame 150 ml perkošto sodraus jautienos sultinio, laukiame kol jis atvės iki kambario temperatūros, įdedame želatiną, išmaišome.

3. Supjaustome kalafiorą ir brokolį žiedynais, išverdame pagal skonį (iki pilno paruošimo ar paliekame vos traškius).

4. Tuomet smulkiai pjaustome mėsą (jautieną ir krūtinėlę). Taip pat smulkiai kapojame česnaką (2-4 skilteles).

5. Pašildome sustingusį sultinį su želatina vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, neleisdami įkaisti iki burbuliukų susidarymo (užvirimo). Pilame jį į likusį sultinį. Imamės surinkinėti tortą. Pasiruošiame formą (pavyzdžiui, kepimo), išklojame visas jos puses maistine plėvele. Apačioje dedame mėsą, česnaką ir krūtinėlę. Užpilame sultiniu, kad apsemtų mėsą.

6. Viršuje dedame kalafiorus, ant jų – brokolius. Dedame į šaldytuvą 20 min kad sustingtų apatinis sluoksnis.

7. Išimame, užpilame likusiu sultiniu iki viršaus, paliekame šaldytuve porai valandų arba per naktį.

8. Užpiltinis mėsos tortas paruoštas! Liko tik išimti jį iš formos ir supjaustyti gabaliukais.


Gero apetito!

šaltinis www.vranya.net

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus