Receptai

Mėsos vyniotinis iš kiaulienos kepimo popieriuje

Ingredientai:

  • kiauliena – 400 g
  • vištienos file – 400 g
  • česnakas – 3-4 skiltelės
  • garstyčių sėklos – 5 g
  • druska – pagal skonį
  • malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

Plonai supjaustykite neriebią kiaulieną ir file. Uždenkite maistine plėvele ir išmuškite iš
abiejų pusių, pasūdykite ir berkite pipirų, prieskonius įtrinkite rankomis. Palikite 30 min
pasimarinuoti.

Ant kepimo popieriaus lakšto dėkite kiaulienos gabaliukus, kad vienas truputį pridengtų
kitą. Sutarkuokite česnaką ir paskirstykite ant mėsos. Pabarstykite garstyčių sėklomis.

Skersai kiaulienos išdėliokite vištienos file. Toks išdėstymas padės išlaikyti vyniotinio
vientisumą. File galima išdėlioti 2 sluoksniais. Paskui susukite mėsą į stangrų vyniotinį ir
suvyniokite į kepimo popierių.

Vyniotinį popieriuje apriškite siūlais, formuodami kasytę. Gerai sutvirtinkite lakšto
kraštus. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 1,5 val. Dėkite vyniotinį po presu mažiausiai
4 val. Tiks 3 l stiklainis ar butelis su vandeniu.

Po nekantraus laukimo galima išvynioti kepimo popierių. Kiaulienos vyniotinis su įdaru
išėjo švelnus ir beveik be riebalų.

Perpjauta mėsa irgi atrodo puikiai. Kam pirkti dešrą, jei galima pasigaminti tokį puikų mėsos patiekalą savarankiškai. Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page