Marinuota skumbrė – Receptas

INGREDIENTAI:
1 kilogramas
skumbrės
3 vienetai
svogūnų
MARINATUI:
1 litras
vandens
100 mililitrų
obuolių acto
2 šaukštai
druskos
1 šaukštas
medaus
2 vienetai
lauro lapų
6 vienetai
juodųjų pipirų (grūdelių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Žuvį išvalau ir supjaustau poros centimetrų storumo griežinėliais. Sudedu į dubenį.
2. Marinatui į puodą supilu vandenį, sudedu druską, lauro lapus, pipirų grūdelius. Užvirinu ir paverdu apie 5 minutes. Nuimu nuo ugnies, supilu obuolių actą ir, kai dar šiek tiek pravėsta, sudedu medų ir gerai išmaišau, jog medus ištirptų. Galima medų dėti ir iškart, bet man nesinori, kad nuo didelio karščio dingtų jo gerosios savybės. Palieku marinatą visiškai atvėsti.
3. Ant žuvies sudedu pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir užpilu marinatu, jog viską gerai apsemtų. Pridengiu indą dangčiu ir dedu į šaldytuvą pastovėti apie parą (arba bent per naktį, bet ilgiau pastovėjusi būna skanesnė).
4. Labai gardu skanauti su virtomis bulvytėmis.

šaltinis www.vmarkus.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus