Receptai

Naminės vištienos dešrelės kepimo popieriuje

Ingredientai:

  • vištienos krūtinėlė – 2 vnt
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • svogūnas – 1 vnt
  • morka – 1 vnt
  • česnakas – 3 skiltelės
  • kietasis sūris – 100 g
  • saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
  • manai – 2 valgomieji šaukštai
  • pieno milteliai – 1 valgomasis šaukštas
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • krapai – pagal skonį
  • vanduo – pagal skonį

Paruošimas:

Sumalkite vištienos file. Morką stambiai sutarkuokite, o svogūną supjaustykite smulkiais
kubeliais. Apkepkite daržoves įkaitintame aliejuje kol pagels.

Giliame dubenyje sumaišykite vištienos faršą su kiaušiniais, pieno milteliais ir manais.

Žalumynus ir druską dėkite pagal skonį. Dėkite į faršą keptus svogūnus ir morkas. Viską
permaišykite.

Palikite faršą pastovėti 10 min. Tuo metu sukarpykite kepimo popierių maždaug 20×20
cm kvadratais. Iš tokio produktų kiekio man išėjo 8 dešrelės.

Į popieriaus kvadrato vidurį dėkite 2 valgomuosius šaukštus faršo. Išlyginkite masę.

Centre dėkite sūrio gabalėlį. Susukite jį į faršą. Kepimo popierių sutvirtinkite kaip
saldainį.

Tokius pat veiksmus atlikite su likusiu faršu. Gaminkite dešreles ant sausos keptuvės,
apkepdami jas kepimo popieriuje iš visų pusių. Paskui į keptuvę pilkite karštą vandenį.

Dešrelės turi būti iki pusės vandenyje. Uždenkite keptuvę dangčiu, o ugnį maksimaliai
sumažinkite. Gaminkite dešreles 15 minučių, 2 kartus apversdami į kitą pusę.

Gatavas vištienos dešreles išimkite iš vandens ir nusausinkite. Pašalinkite popierių, o
gaminius patiekite karštus. Geriausias garnyras tokiam patiekalui – bulvių košė arba
troškintos daržovės.

Tačiau bet kokios rūšies košės irgi sveikintinos. Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page