Receptai

Naminės vištienos dešrelės kepimo popieriuje

Ingredientai:

  • vištienos krūtinėlė – 2 vnt
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • svogūnas – 1 vnt
  • morka – 1 vnt
  • česnakas – 3 skiltelės
  • kietasis sūris – 100 g
  • saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
  • manai – 2 valgomieji šaukštai
  • pieno milteliai – 1 valgomasis šaukštas
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • krapai – pagal skonį
  • vanduo – pagal skonį

Paruošimas:

Sumalkite vištienos file. Morką stambiai sutarkuokite, o svogūną supjaustykite smulkiais
kubeliais. Apkepkite daržoves įkaitintame aliejuje kol pagels.

Giliame dubenyje sumaišykite vištienos faršą su kiaušiniais, pieno milteliais ir manais.

Žalumynus ir druską dėkite pagal skonį. Dėkite į faršą keptus svogūnus ir morkas. Viską
permaišykite.

Palikite faršą pastovėti 10 min. Tuo metu sukarpykite kepimo popierių maždaug 20×20
cm kvadratais. Iš tokio produktų kiekio man išėjo 8 dešrelės.

Į popieriaus kvadrato vidurį dėkite 2 valgomuosius šaukštus faršo. Išlyginkite masę.

Centre dėkite sūrio gabalėlį. Susukite jį į faršą. Kepimo popierių sutvirtinkite kaip
saldainį.

Tokius pat veiksmus atlikite su likusiu faršu. Gaminkite dešreles ant sausos keptuvės,
apkepdami jas kepimo popieriuje iš visų pusių. Paskui į keptuvę pilkite karštą vandenį.

Dešrelės turi būti iki pusės vandenyje. Uždenkite keptuvę dangčiu, o ugnį maksimaliai
sumažinkite. Gaminkite dešreles 15 minučių, 2 kartus apversdami į kitą pusę.

Gatavas vištienos dešreles išimkite iš vandens ir nusausinkite. Pašalinkite popierių, o
gaminius patiekite karštus. Geriausias garnyras tokiam patiekalui – bulvių košė arba
troškintos daržovės.

Tačiau bet kokios rūšies košės irgi sveikintinos. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page