Receptai

Neįprastas ir greitas desertas – kepti obuoliai prancūziškai

Keptus obuolius prancūziškai prie arbatos galima paruošti per kelias minutes. Jie gaunasi skanūs, sotūs,
saldūs ir su traškia apetitiška plutele viršuje.

Jų paruošimui verta naudoti bet kokios veislės obuolius. Tiks net rūgštūs, kadangi juos vis tiek paskui
reikia pabarstyti cukrumi.

Obuolių gabalėlius galima kepti aliejuje (jis turi būti bekvapis) arba svieste (puikios kokybės).

Juos galima patiekti karštus ir šaltus. Geriausia jie dera su arbata ar kokiais nors pieniškais gėrimais,
tokiais kaip kefyras, riaženka, pienas ar jogurtas.

Ingredientai:

– bet kokios veislės obuoliai – 3 vnt
– cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
– aukščiausios rūšies miltai – 1 valgomasis šaukštas
– citrinos sultys – 0,5 arbatinio šaukštelio
– aliejus arba puikios kokybės sviestas – 40 ml (apytiksliai)

Paruošimas:

1. Labai gerai nuplaukite obuolius. Dabar kiekvieną jų perpjaukite per pusę, pašalinkite uodegėles,
šerdelę, o paskui supjaustykite plonais griežinėliais. Jei yra noras, iš anksto galite nulupti žievelę,
tačiau tai nebūtina.

2. Į dubenėlį ar gilią lėkštę suberkite miltus. Kiekvieną obuolio griežinėlį apvoliokite iš abiejų pusių.
Šiam tikslui vietoj miltų tiks ir krakmolas.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ar aliejų. Išdėliokite paruoštus obuolių gabalėlius. Geriau, jei jie bus
per tam tikrą atstumą vienas nuo kito.

4. Apšlakstykite juos citrinų sultimis. Tam drąsiai galite naudoti šviežias citrinų sultis.

5. Kepkite juos ant vidutinės ugnies maždaug po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Per tą laiką jieįgaus gražią auksinę spalvą, traškią plutelę dėl miltų ir viduje bus pakankamai minkšti ir skanūs.

6. Dėkite obuolius į lėkštę, kiekvieną gabalėlį pabarstykite cukrumi. Jei vaisiai ir taip saldūs, galite jų
nebarstyti cukrumi. Taip pat drąsiai galima naudoti medų, užpilti juos topingu ar sutirštintu pienu.

Štai tokie išėjo apetitiški kepti obuoliai prancūziškai! Nepamirškite prie jų paruošti arbatos ar kokio kito
gėrimo. Nors juos drąsiai galima valgyti ir šiaip.

Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page