Receptai

Neįtikėtinai sultingi kiniški paplotėliai su mėsa – beprotiškai skanu!

Neįtikėtinai sultingi kiniški paplotėliai su mėsa – beprotiškai skanu!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 240 ml šilto vandens
  • 400 g miltų

Įdarui:

  • 800 g mėsos faršo
  • 4 skiltelės česnako
  • svogūno laiškai
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas šviežio imbiero
  • 2 valgomieji šaukštai degtinės
  • sviestas paplotėlių sutepimui
  • druska, malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Šildome truputį vandens ir dedame miltus, užmaišome tešlą. Uždengiame plėvele ir paliekame ilsėtis, kol jūs darote įdarą.
  2. Ruošiame faršą, dedame svogūno laiškus, smulkiai supjaustytus. Česnaką ir imbierą smulkiai sutarkuojame ir dedame į faršą.
  3. Sudėkite visus ingredientus į mėsos faršą ir kruopščiai permaišykite.
  4. Tešlą ir faršą padalinkite į 8 dalis.

Kiekvieną tešlos gabalėlį kočiojame į ploną paplotėlį maždaug 22-23 cm diametru. Ant jo paskirstykite įdarą uždengę ¾ paplotėlio.

Nuo krašto iki centro padarykite įpjovą ir uždenkite tešla ¼ įdaro.

Suvyniokite uždengtą dalį taip, kad pas jus gautųsi pusapskritimis.

Dabar perlenkite paplotėlį dar kartą per pusę. Jums gausis ¼ apskritimo. Gerai užlipdykite tešlos kraštus.

Paplotėlius kepkite ant sausos karštos keptuvės ir abiejų pusių po 5 min su uždengtu dangčiu. Gatavus paplotėlius gausiai sutepkite sviestu.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close