Neįtikėtinas tortas be kepimo, kurį sudaro tik trys sudedamos dalys

Mano nuomone, tai pats paprasčiausias skanaus torto receptas.

Nereikia nieko kepti, skiesti ar plakti. Kai nespėju iškepti deserto, gaminu jį savo svečiams. Ne visi net gali iš karto suprasti, iš ko desertas pagamintas. Kai tortas šiek tiek pastovi šaldytuve ir persigeria grietine, jo skonis panašus į biskvitinį bananinį tortą. Švelnus ir sultingas biskvitas su aromatingais bananų gabalėliais – tai tikras skanėstas. Būtinai pasigaminkite: tai skanu, pigu ir labai lengva.

Produktų sudėtis:

  • 500 gramų meduolių;
  • 4 gerai prinokę bananai;
  • 500 gramų 20 % riebumo ar riebesnės grietinės.

Gaminimo eiga.

Meduoliai turi būti skanūs, švieži ir be įdaro. Vietoj formos galima naudoti bet kokį gilų dubenėlį, lėkštę arba nedidelę plastmasinę dėžutę.

Patarimas. Šiam tortui puikiai tinka močiutės medaus meduoliai, kurių gaminimo receptas yra mūsų tinklalapyje.

Jums reikės tik peilio ir šakutės.

Meduolius supjaustyti apie 7 milimetrų storio žiedeliais.

Susmulkinti rankomis meduolių likučius iki trupinių.

Nulupti prinokusius saldžius bananus ir supjaustyti plonais žiedeliais (apie 3 milimetrų storio).

Iškloti bet kokią paruoštą formą dviejų sluoksnių maistine plėvele.

Į formą dėti sluoksnį pjaustytų meduolių, gausiai padengti sluoksniu grietinės.

Ant grietinės dėti sluoksnį pjaustytų bananų.

Ant bananų vėl dėti sluoksnį meduolių (taip, kad nebūtų tarpų).

Meduolius padengti sluoksniu grietinės.

Taip ir toliau sluoksniuoti, kol baigsis visi ingredientai.

Paskutinis sluoksnis turi būti meduoliai, padengti grietine.

Ant torto uždėti maistinę plėvelę ir jį pastatyti į šaldytuvą 8 valandoms.

Po 8 valandų nuimti plėvelę, formą uždengti serviravimo lėkštute ir tortą apversti: apatinis torto sluoksnis bus viršuje.

Torto viršų padengti sluoksniu grietinės ir pabarstyti meduolių trupinėliais.

Beje, tortą galite papuošti pagal savo skonį.

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus