Patarimai

Neseniai mane išmokė, kaip teisingai pjaustyti ananasą

Ananasas – ne pats dažniausiais vaisius lietuvių virtuvėse. Tačiau švenčių metu jis atsiranda beveik
kiekvienuose namuose. Dėl nedidelio paplitimo mažai kas žino, kaip teisingai pjaustyti šį vaisių ir nulupti
jo specifinę žievę. Apie viską iš eilės!

Pirmiausia, perkamas ananasas turi būti prinokęs. Kitu atveju jo skonis bus ne saldžiarūgštis, o nulupti
užims daug laiko. Prinokusio ananaso viršūnė išsitraukia rankomis: pakanka patraukti į viršų ir ji nutrūks.

Po to vaisius paruoštas patiekti.

Patiekti ananasą galima keliais būdais. Dažniausiai pjausto griežinėliais ar pusžiedžiais, tačiau su žieve
tai gali būti sunku padaryti. Tiems , kurie nenori vargti įdėdami daug fizinių pastangų, egzistuoja antras
būdas.

Nupjovus viršūnę reikia išskirstyti ananasą rankomis nedideliais gabalėliais. Kiekviena akutė užkabinama
ir atsargiai pakeliama į viršų.

To pasekoje ananasas išsiskirstys į miniatiūrinius daugiakampius, kuriuos galima tvarkingai išdėlioti
plokščioje lėkštėje.

Related Articles

You cannot copy content of this page