Receptai

Oriniai “Žagarėliai“

Ingredientai

– 1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus
– 2 stiklinės kvietinių miltų
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 3 kiaušiniai
– 1 arbatinis šaukštelis sodos
– 1 stiklinė pieno ar kefyro
– druska
– cukraus pudra

Kaip gaminama:

1. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių, tryniai sutrinami su cukrumi ir soda.

2. Sumaišomi su pienu, dedama 1 stiklinė miltų ir 1 valgomasis šaukštas aliejaus.

3. Po 15 min dedama antra stiklinė miltų, sumaišome ir dedama pusei valandos šaltai.

4. Tešlą iškočioti, supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, viduryje padaryti skylę ir perkišti.

 

5. Kepti žagarėlius kol pagels, paskui dosniai pabarstyti cukraus pudra.

Related Articles

You cannot copy content of this page