Receptai

Parduotuvėje silkės nebeperku, o sūdau pati (svogūnai suvalgomi pirmiausia)

Šiandien aš jums parodysiu, kaip paprastai ir skaniai užsūdyti silkę ar skumbrę stiklainyje.
Ingredientai 2 stiklainiams po 500 ml:

1. silkė arba skumbrė (vidutinės) – 2 vnt.
2. svogūnas (vidutinis) – 1 vnt
3. vanduo – 500 ml
4. aliejus – 1 arbatinis šaukštelis į kiekvieną stiklainį
5. druska – 2 valgomieji šaukštai
6. cukrus – 1 valgomasis šaukštas
7. pipirų mišinys, kalendra – pagal skonį
8. lauro lapai – 2 vnt

Paruošimo būdas:

1. Žuviai nupjauname galvą, išdarinėjame, kruopščiai perplauname, o paskui supjaustome
porcijomis.

2. Vieną vidutinį svogūną supjaustome pusžiedžiais.

3. Į puodą pilame 500 ml vandens. Beriame 2 valgomuosius šaukštus druskos, 1 valgomąjį šaukštą
cukraus.

Ten pat dedame pipirų mišinį ir 2 lauro lapus.

4. Dedame ant ugnies ir užviriname. Nuo užvirimo paverdame 2 minutes, išjungiame ugnį ir pilnai
ataušiname.

5. Imame švarius stiklainius ir sluoksniais dedame svogūnus, žuvį, svogūnus, žuvį ir taip iki stiklainio
viršaus.

6. Pilnai ataušusiu marinatu užpilame stiklainius iki viršaus.

7. Į kiekvieną stiklainį pilame po 1 arbatinį šaukštelį aliejaus.

8. Stiklainius uždengiame dangteliais arba folija kaip aš. Dedame į šaldytuvą ir ryte žuvį jau bus
galima valgyti.

Silpnai sūdytą silkę dedame į lėkštę ir patiekiame. Svogūnai irgi gaunasi labai skanūs ir pas mus
suvalgomi be likučių.

Silkės mėgėjams šis receptas tikras atradimas, greičiau išsaugokite receptą ir eikite gaminti!

Esu įsitikinusi, kad jei vieną kartą pagaminsite, paskui tai darysite pastoviai!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page