Receptai

Traškūs agurkiukai su čili padažu žiemai be sterilizacijos

Pabandykite šį sezoną pasidaryti nors vieną stiklainį!

Produktai:

  • agurkai – 3,5 kg
  • vanduo – 1,5 l
  • čili padažas – 8 valgomieji šaukštai
  • druska – 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 100 g
  • actas 9% – 100 ml

Prieskoniai 1 l stiklainiui:

  • česnakas – 4 skiltelės
  • juodųjų pipirų žirneliai – 5 vnt
  • kvapieji pipirai – 2 vnt
  • lauro lapai – 2 vnt
  • petražolės, krienai, krapai – pagal pageidavimą

Kaip paruošti agurkėlius su kečupu:

Agurkus nuplauti ir užmerkti vandenyje mažiausiai 5 val.

Stiklainius sterilizuokite verdančiu vandeniu, garais, mikrobangėje ar orkaitėje.

Į kiekvieno stiklainio dugną dedame prieskonius: česnaką, juoduosius pipirus, kvapiuosius pipirus, krapus, krienus, petražoles.

Toliau tankiai dedame agurkus.

Gaminame marinatą. Į verdantį vandenį dedame cukrų, druską ir kečupą. Po 10 min virimo supilame actą.

Nuplikome verdančiu vandeniu metalinius dangtelius.

Stiklainius su agurkais užpilkite karštu marinatu. Iškart užsukite dangtelius.

Be sterilizacijos agurkiukai išeina traškūs ir nepervirę, o deginantis pipiras daro juos aštrokais.

Uždarius agurkai turi pastovėti užkloti ir apversti kol pilnai atauš.

Ataušusius stiklainius su agurkais išnešame į vėsią vietą. Mūsų agurkiukai paruošti.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page