Receptai

Kai nėra laiko terliotis su tešla, ruošiu „Tinginių bandeles“ su varške ir uogomis orkaitėje

Jei yra laiko, tai užmaišau mielinę arba paprastą tešlą. O jei laiko nėra, tai pagrindui naudoju duoną arba batoną. Gaunasi „Tinginių bandelės“ su varške, kurios skoniu nenusileidžia klasikinėms bandelėms.

Šiandien bus duona su varške ir šaldytomis uogomis orkaitėje. Galima naudoti ir šviežias uogas. Tinginių bandelės gaminamos labai lengvai ir greitai.

Saldus švelnus įdaras, rūgštokos uogos ir traški duona – tai neįtikėtinai skanu.

Ingredientai:
– 5 riekės duonos
– 180 g varškės (9%)
– 1 kiaušinis (didelis)
– 3 valgomieji šaukštai cukraus
– 1 sauja uogų (šaldytų)

Paruošimas:

1. Į dubenį dedame varškės pakelį (pas mane drėgna 9%, galima keisti 5%). Dedame kiaušinį ir cukrų. Cukraus daug, nes šaldytos uogos rūgščios.

2. Gerai permaišome šakute ir tinginių bandelių įdaras paruoštas. Jis gaunasi nelabai tirštas.

3. Paruošimui naudoju šviežio batono riekes, arba, kaip šiame recepte, minkštą sumuštinių duoną. Sumuštinių duona gera tuo, kad kepant ji tampa labai traški.

4. Paprastos taurelės pagalba paspaudžiame duonos riekių minkštimą, formuodami bortelius.

5. Dedame ant duonos paruoštą varškės įdarą (po 2 valgomuosius šaukštus). Šio įdaro pakanka 5 duonos riekėms. Jei norite daugiau, reikia didinti įdaro porciją.

6. Šaldytas uogas iš anksto dedame į lėkštę ir leidžiame pastovėti ant stalo apie 10 min. Dedame uogas į įdarą. Galima padaryti gėlytes ar tiesiog chaotiškai jas paskirstyti. Aš naudojau uogų asorti (braškės, juodieji ir raudonieji serbentai, vyšnios). Braškes perpjoviau į kelias dalis ir išdėliojau gėlytės forma.

7. Tinginių bandeles dedame į skardą ir pašauname į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame 10-15 min.(man išėjo 12 min.).

8. Kai tik duonos borteliai apskrunda, o įdaras pakyla ir tampa standus, bandeles išimame.

9. Gatavas tinginių bandeles su uogomis perdedame į lėkštę ir iškart patiekiame. Tai puikūs pusryčiai ar tiesiog kepinys prie arbatos. Saldus varškės įdaras, rūgštokos uogos ir traški duona – tai neįtikėtinai skanu.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page