Virtuve

Prancūziškas terinas su lašiša: geriausias užkandis

Už šio patiekalo atsiradimą turime būti dėkingi prancūzams, o jie tikri geros virtuvės žinovai. Terinas — nuostabus užkandžio, tikrai patiksiančio svečiams, receptas.

Jums prireiks:

  • rūkyta lašiša — 450 g;
  • tunas 9kinservai) — 300 g;
  • sviestas — 290 g;
  • grietinėlė — 115 ml;
  • 1 citrinos sultys ir cedra;
  • krapai— 1 ryšelis;
  • pipirai pagal nuožiūrą.

Pusę tuno ir trečdalį lašišos sudėkite į blenderį, ten pat sudėkite žalumynus, citriną, sūrį, prieskonius, viską suplakite. Atskirai tą patį padarykite su grietinėle ir supilkite į mišinį, išmaišykite, pastatykite šaltai pusei valandos. Lašišą pjaustom juostelėmis ir sudedam stačiakampėje formoje.

Sudėkite pusę masės, prispauskite. Suformuokite tuno sluoksnį, ant viršaus likusį paštetą, vėl prispauskite, uždenkite lašišos juostelėmis, palikite šaltai visai nakčiai. Kitą dieną perdėkite į dubenį, apversdami, ir tiekite į stalą.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close