Produktas, galintis išprovokuoti vėžį! Nevalgykite jo!

Šiandien kalbėsime apie dešrainį – sumuštinį su karšta dešrele arba dešra. Jį tikrai visi valgė bent kartą. Mus domina tai, iš ko gamina dešrainiui naudojamą dešrelę.

Sunku atsispirti tradicinėms amerikietiškoms vaišėms – dešrainiams. Jie iš tiesų labai skanūs. Bet ar naudingi?

Dešrainių dešrelės gaminamos iš kiaulienos, jautienos ir vištienos… Geriausiu atveju.

Be mėsos, į dešreles deda tokių subproduktų kaip širdys, kepenys, inkstai. Štai nuo ko prasideda visas procesas:

Visos šios nuopjovos bus panaudotos dešrelių faršui.

Didžiulė mėsmalė-griebtuvas permala žaliavą.

Visa ši mėsos masė sumetama į dubenį, kur pagardinama prieskoniais. Jūs vis dar norite pasimėgauti dešrelėmis?

Į sumaltą mėsą deda skysčio – kad masė taptų vienalytė.

Būtinas ingredientas – kukurūzų sirupas. Mėsos produktui jis suteikia saldumo, taip pat padaro jį sultingesnį.

Šia iš pažiūros šlykščia mase užpildo dešrelių apvalkalus.

Ant specialaus antgalio – vakuuminio švirkšto – uždeda žarną ir mašinėlė užpildo ją faršu.

Štai ir visiems žinomos dešrelės.

O dabar apie tai, dėl ko mes čia susirinkome! JAV dietologai pranešė, kad reguliarus dešrainių vartojimas sukelia vėžį.

Vos vienas dešrainis gali padidinti storosios žarnos vėžio riziką 21 proc.

Kaip išvengti ligos? Mažinti raudonos mėsos ir perdirbtų jos produktų raciono kiekį arba visiškai atsisakyti juos vartoti.

šaltinis www.vmarkus.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus