Pyragas su mėsos įdaru

Jei nežinote, ką paruošti vakarienei, drąsiai atsiginkluokite šiuo greitu pyrago su mėsos įdaru receptu. Tai, kad ilgai nereikia kepti –  dar ne pagrindinis privalumas: sotus, minkštas ir sultingas pyragas gaminamas ant kefyro ir be jokio majonezo.
Įdarui tiks bet kokia malta mėsa, bet, kaip rodo praktika, patys skaniausi patiekalai gaunasi su maišyta malta mėsa (iš dviejų mėsos rūšių), pavyzdžiui, kaip šiuose sultinguose kotletuose. Ilgai neaptarinėkime: atidarykite šaldytuvą ir išimkite paprastus pyrago ingredientus.

Sudedamosios dalys:

Kiaušinis – 2 vnt.
Kvietiniai miltai – 1 stiklinė
Kefyras – 1 stiklinė
Soda – 0,5 a. š.
Vištienos faršas – 150 g
Kiaulienos faršas – 150 g
Druska – pagal skonį
Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
Svogūnai – 2 vnt.
Sviestas – 10 gramų

Paruošimas

1. Sumaišykite vištienos ir kiaulienos faršą, įpilkite smulkiai supjaustytų svogūnų, druskos ir pipirų.
2. Į miltus įpilkite druskos, soda, įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą. Gerai sumaišykite ingredientus.
3. Sutepkite kepimo formą aliejumi ir pabarstykite miltais. Įpilkite pusę tešlos, ant jos dėkite faršą ir užpilkite antrą tešlos dalį.
4. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus